От декларацията пред КПКОНПИ на Галя Димитрова е видно, че

...
От декларацията пред КПКОНПИ на Галя Димитрова е видно, че
Коментари Харесай

Скандал! Шефката на НАП с над 120 бона заплата! Къта още 270 бона на влог!- документи

От декларацията пред КПКОНПИ на Галя Димитрова е видно, че е заявила, като трудов приход от заплата сумата от 123 486 лева! Вижте, сами декларацията:https://register.caciaf.bg/2019/797AEB28-BC04-46AE-80AC-CCE0B100470395193.xml
Тази сума буди неразбиране, тъй като фрапиращо се разминава със сумата, която е оповестена с решение на държавното управление. От януари 2019г. заплата на Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите става 5000 лв..
А 4070 лева е главната и месечна заплата през 2018г. Като съображение за решението за повишение на заплатата на шефката на Национална агенция за приходите, Галя Димитрова, в известие на пресцентъра на Министерски съвет е посочено:
„ ОТЧЕТЕН Е ВОДЕЩИЯТ И ПРИНОС ЗА УСПЕШНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ НА ОСНОВНИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ И ОПЕРАТИВНИ ЦЕЛИ НА Национална агенция за приходите, СВЪРЗАНИ СЪС СЪБИРАЕМОСТТА НА ПРИХОДИТЕ И ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ “!
И всичко това на фона на 16-те МИЛИАРДА източено и несъбрано Данък добавена стойност! Да не приказваме за пробива на електронните бази на Национална агенция за приходите и теча на данните на над 5 милиона българи преди броени дни! Освен това Национална агенция за приходите към момента е със затворени очи и за дължимите десетки хиляди от неплатени налози и осигуровки от компаниите благосъстоятелност на Вътрешна македонска революционна организация!
Да се върнем обаче още веднъж на регистрираните приходи. Според формалните данни, годишният размер на заплатата на шефа на Национална агенция за приходите може да е не повече от 48840 лева Към тази сума можем да прибавим и оптималният размер от награда, която закона разрешава – 80% от заплатата – според член 67, Ал 10. ЗДсл, което прави още 39072лв. Следователно трудовият приход на изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите не може да е повече от 87 912 лева за 2018г. Разликата с заявеният приход от 123 486 лева е 35 574 лева! Или съвсем 3000 лв. в допълнение на месец! От къде и на какво законово съображение са получени те?! И за какви „ заслуги “? В обстановка, в която страната се тресе от следващият мега скандал обвързван с приходната организация, информацията за двойни награди звучи, като подигравка с данъкоплатците!Управляват ни извънредно нагли и безсрамни видове без съвест и морал, които са смели единствено когато правят поръчкови инспекции на неуместни публицисти и жители с дейна позиция!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР