От Държавния департамент на САЩ изпратиха официална позиция по казуса

...
От Държавния департамент на САЩ изпратиха официална позиция по казуса
Коментари Харесай

Държавният департамент: Наложихме визови ограничения на лицата, санкционирани по списъка “Магнитски“

От Държавния департамент на Съединени американски щати изпратиха публична позиция по проблема със глобените българи по листата " Магнитски ". Ето и цялостния ѝ текст:
Прочетете още
Съединените щати, в взаимна съгласуваност с Обединеното кралство, подхваща дейности за противопоставяне на систематичната корупция в България, като постанова наказания на пет някогашни длъжностни лица и пет юридически лица от България за корупционни дейности, довели до противозаконни персонални облаги, подкопаване на демократичните институции в страната и усилване на нездравословната ѝ взаимозависимост от съветските енергийни източници.

Днес Министерството на финансите предприе няколко ограничения по Указ 13818, който е публикуван въз основа и за използване на Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят:

· Румен Овчаров, някогашен български депутат и министър на енергетиката; Александър Христов Николов, някогашен основен изпълнителен шеф и заместник-директор на АЕЦ „ Козлодуй “; и Иван Генов, някогашен основен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ и някогашен депутат, по отношение на редица противозаконни действия и замяна на подкупи, свързани с контракти в областта на енергетиката, с което са ограбили българската страна и народ със стотици милиони долари.

· Николай Малинов, някогашен депутат и началник на Национално придвижване „ Русофили “, и ръководител на политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “, е глобен за подкупване на арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, макар че против него е имало обвинителен акт за шпионаж в интерес на съветски ползи и е бил подложен под възбрана за овакантяване на страната.

· Владислав Горанов, някогашен депутат и някогашен министър на финансите, е глобен за това, че е употребявал поста си за споразумяване на рушвет в подмяна на приемането на удобно законодателство, с което е ощетил страната от данъчни приходи.

· „ Интер трейд 2021 “ ЕООД, „ Министерски съвет Консулт 2016 “ ЕООД, Национално придвижване „ Русофили “ и Русофили за възобновление на Отечеството са глобени за това, че са благосъстоятелност или следени от Малинов.

· „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД е глобено за това, че е благосъстоятелност или е следено от Горанов.

Освен това Държавният департамент наложи визови ограничавания на Овчаров, Николов и Горанов за присъединяване в забележителна корупция според член 7031, б. „ в “ от годишния Закон за бюджетните заеми на Държавния департамент, задграничните интервенции и обвързваните с тях стратегии. В резултат на тази мярка посочените лица и членовете на фамилиите им нямат право да влизат на територията на Съединени американски щати.

Обединеното кралство, въз основа на английския Режим за световни наказания за противопоставяне на корупцията, също наложи наказания по отношение на тежки форми на корупция и корист с държавни средства на три корумпирани фигури в България: Васил Крумов Божков, прочут български предприемач и олигарх; Делян Славчев Пеевски, олигарх и някогашен народен представител, и Илко Димитров Желязков, някогашен заместник-председател на българската Държавна организация „ Технически интервенции “. Тази мярка затвърждава предходните наказания на Съединени американски щати против тези лица по програмата за наказания на Глобалния закон „ Магнитски “ и формалната мярка на Държавния департамент против Пеевски и Желязков по член 7031, б. „ в “, наложени през юни 2021 година

Тези координирани дейности са в поддръжка на американската Стратегия за противопоставяне на корупцията и са показателни за уговорката на Съединени американски щати и Обединеното кралство за поощряване на търсенето на отговорност за корупция и оказване на помощ на нашия съдружник в НАТО, България, за реализиране на неотложни промени в региона на върховенството на правото.

Корупцията, осъществявана от глобените през днешния ден лица, е отражение на систематичен модел за персонално обогатяване за сметка на българския народ, страна и демократични институции. Съединените щати и Обединеното кралство са непоколебимо солидарни с тези в България, които се стремят да се борят с корупцията и да укрепват върховенството на правовата страна.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР