От дълги години Математическата гимназия в Пловдив няма самостоятелна сграда

...
От дълги години Математическата гимназия в Пловдив няма самостоятелна сграда
Коментари Харесай

Математическата гимназия в Пловдив все още няма самостоятелна сграда

От дълги години Математическата гимназия в Пловдив няма независима постройка и употребява тази на главно учебно заведение „ Драган Манчов ". Така към 2000 възпитаници от 1 до 12 клас са принудени да учат дружно, което им основава големи компликации. Необходимостта от нова база е наложителна, защото се планува през идващите години всички учебни заведения да преминат на едносменен режим.

Пловдив

От 35 години елитната Математическа гимназия в Пловдив употребява постройката на учебно заведение „ Драган Манчов " в квартал „ Христо Смирненски ". И учениците, и педагогическия личен състав са принудени да разделят 44 класни стаи. Основното учебно заведение има и целодневно образование, което също затруднява образователния развой.
Веселина Карапеева - шеф на Образцова математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов ": Те имат много паралелки, които са до 7 клас. Те са на целодневно образование, класните стаи не доближават сега. Трудно се провеждат и заниманията по ползи като извънкласни действия и едно такова общуване на две учебни заведения е доста мъчно.
Математическата гимназия не може да усъвършенства и паралелките си, тъй като компютърните и математическите науки са търсени измежду кандидатстващите.
Веселина Карапеева - шеф на Образцова математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов ": Няма по какъв начин и да понижим приема, тъй като са мечтани специалности, специалности с търсене на пазара на труда, което си е отново тип проблем.
От общината обявиха, че има два терена, на които се обмисля да бъде построена постройка на гимназията. По предварителни планове тя ще коства 20 милиона лв.. Средствата ще се търсят от страната.
Розалин Петков - заместник-кмет на община Пловдив: Това е концепцията да намерим първо парцел, с цел да може да покажем къде е парцелът, какво съставлява и да стартираме диалози с министерството.
Комисия към общината ще разисква опциите за строителството на гимназията. А оттова желаят новата постройка да е безвредна за децата и комфортна за напредване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР