От чужбина никога не идва нищо хубаво“, заяви руският президент

...
От чужбина никога не идва нищо хубаво“, заяви руският президент
Коментари Харесай

Путин: “От Запад никога не идва нищо хубаво“

" От чужбина в никакъв случай не идва нищо хубаво “, съобщи съветският президент Путин. Годишната му конференция по традиция продължи с часове. И отново по традиция той не сподели нищо хубаво за останалия свят.

Шефът на Кремъл за следващ път отхвърли съветските секрети служби да са забъркани в отравянето на опозиционния водач Алексей Навални. Ако бяха взели участие, „ щяха да доведат нещата до дъно “, сподели Путин на обичайна си годишна конференция. Той увери, че Навални бил поддържан от американските секрети служби. Щом е имал достъп до чувствителни материали, би било естествено да бъде следен от съветските служби. „ Но това никога не значи, че е трябвало да бъде токсичен “, съобщи Путин.

Президентът се базира на публикации, според които отряд убийци от съветското вътрешно разузнаване ФСБ, включващ и експерти по нервнотоксични субстанции, бил изпратен да се разправи с известния критик на Кремъл. Разследванията на доста медии, измежду които СиЕнЕн и „ Шпигел “, не били никакви разкрития, а само удостоверение на предоставените от американските секрети служби информации. Путин и този път – както и в предишното, избягваше да посочва името на Навални и го наричаше просто „ пациентът в берлинска клиника “. След отравянето Навални бе признат на лекуване в Германия, където се намира и в този момент.

Според резултатите от анализите на три европейски лаборатории и на Организацията за възбрана на химическите оръжия, през август опозиционният политик и критик на Путин е влезнал в контакт с нервнопаралитично вещество от вида „ Новичок “. Той едвам не почина от следствията на отравянето.

За Беларус: „ Това е интервенция “

На годишната си конференция съветският държавен глава по предписание визира голям брой тематики. Като този път антизападна реторика прозвуча освен във връзка със случая Навални. Упреци от този вид Путин насочи и във връзка на продължаващата от месеци битка за власт в Беларус. „ От Запад в никакъв случай не идва нищо хубаво, а това, което виждаме там, е интервенция. " Опозицията била подкрепяна политически и финансово. „ Необходимо е да се даде на беларуския народ опцията самичък да реши проблемите си. "

Русия недоволства и поради глобите на Европейски Съюз по отношение на политическото управление в Беларус – поради полицейското принуждение против стачкуващите. Те упорстват за оставката на президента Александър Лукашенко, за който това е към този момент шести мандат, и който получи увещание то Путин, че при предпочитание ще изпрати елементи на съветското вътрешно министерство в прилежащата страна.

Подкрепа за Донбас

Москва обезпечава поддръжка и на сепаратистите в Източна Украйна. „ Ние подкрепихме Донбас и даже ще разтеглим нашата поддръжка. " Това визира индустрията, инфраструктурата и решението на обществените въпроси. Путин упрекна украинския президент Володимир Зеленски персонално за отсъствието на прогрес в спора. Зеленски бил заречен да реши казуса, след което обаче изпаднал под въздействието на „ крайнонационалистически сили “. Той предизвести Киев да не трансформира едностранно съдържащия се в Минското съглашение от 2015-а година кротичък проект. От 2014-а елементи от Източна Украйна са под контрола на проруски бунтовници. Украинското държавно управление упреква Москва, че поддържа сепаратистите и с оръжие, и с военни. По преценки на Организация на обединените нации, в боевете са починали над 13 000 души.

Що се отнася до връзките със Съединени американски щати, съветският президент се надява – по неговите лични думи – на усъвършенствания след встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън. Той имал опит и във вътрешната, и във външната политика, заради което Путин допуска, че част от съществуващите проблеми ще могат да бъдат решени при новото държавно управление.

„ Имам разрешението на народа “

Путин отхвърли за следващ път изказванията, че Русия е повлияла на резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през 2016-а година. Но той очаквал интервенция от чужбина в съветските парламентарни избори следващата година.

Въпросът дали самият той ще се кандидатира още веднъж за президент след три години, не получи съответен отговор. „ Но аз официално имам разрешението на народа. " В началото на юли Путин получи посредством референдум утвърждение за препоръчаните от него конституционни промени, които ще му разрешат през 2024-а и 2030-а да се кандидатира и за пети, и за шести мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР