От чудноват туит до историческо стъпване на територията на Северна

...
От чудноват туит до историческо стъпване на територията на Северна
Коментари Харесай

Срещата Доналд Тръмп

От необикновен туит до историческо стъпване на територията на Северна Корея , спонтанната значително трета среща сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун бе трагичен шедьовър от вида основани за малкия екран спектакли, които Тръмп по този начин високо цени, написа в. " Ню Йорк таймс ".
 
Но седмици преди срещата, която стартира с покана в Туитър от президента към Ким да се отбие в демилитаризираната зона и да каже " здрасти ", в държавното управление на американския президент се заформяше концепция, която формалните лица във Вашингтон се надяват да стане основа за нов кръг договаряния.

 
Идеята е за нещо като нуклеарно заледяване, което на процедура резервира статуквото и тихомълком признава Пхенян за нуклеарна мощ - нещо, което държавното управление постоянно споделя, че в никакъв случай няма да одобри. Това се разграничава от първичното тържествено заричане на Тръмп отпреди 30 месеца да уреди севернокорейския нуклеарен проблем.
 
То обаче може да му даде оръжие против критиците , които споделят, че севернокорейският деспот разиграва брилянтно американския президент, като му демонстрира това, за което мечтае, като в същото време не прави действителни отстъпки, прибавя американското издание.
 
Тръмп е добър в това да притегля внимание и да прави сензация. Когато тези способи се ползват за поощряване на мир и непоклатимост, те могат да доведат до доста положителни резултати и до някои пробиви.-->

 
С рещата сред Тръмп и Ким наподобява алегорична, само че тя разруши статуквото сред двете страни и докара до възобновяване на разговора . Всъщност тя бе дребен преломен миг в двустранните връзки, написа китайският англоезичен вестник " Глобал таймс ".
 
Цяло знамение е, че американският президент съумя да откри персонални взаимоотношения с Ким в подтекста на сериозна междудържавна борба.

 
Приятелството сред двамата водачи обаче в никакъв случай не може да размени националните ползи на страните , защото неговата роля в споразумяване на огромните политически разлики е лимитирана.
 
Сериозните разделения сред Вашингтон и Пхенян явно са по-значителни от персоналните връзки сред водачите им, прибавя китайският вестник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР