От четвъртък тол-системата има нов директор Звеното е оглавено от

...
От четвъртък тол-системата има нов директор Звеното е оглавено от
Коментари Харесай

Тол-системата вече се управлява от свързания с ГЕРБ Георги Темелков

От четвъртък тол-системата има нов шеф Звеното е управлявано от правилен кадър на Бойко Борисов - Георги Темелков. Той е един от мъжете, добил популярност около конференцията на ГЕРБ, белязана с принуждение.
Тихомълком и без конкурс управлението на тол-системата е било заменено от новата служебна власт на Румен Радев. Изненадващото е, че за шеф на звеното е посочен кадър на ГЕРБ. Става дума за 39-годишния Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов.

Това действително е първото деяние на. В деня, който оглавява АПИ, той е назначил Темелков. Самият Иванов бе управлявал тола от времето на служебното държавно управление с районен министър Виолета Комитова до към 20 юли, когато е бил отхвърлен по информация на " Капитал " и е назначен различен и.д. шеф.

Иванов в действителност няма никакъв опит в пътния бизнес с изключение на периферната активност по събиране на винетки и тол такси.
Реклама
От АПИ публично не са оповестили рокадата в тола, както и претекстовете за нея. Назначението обаче е любопитно поради ГЕРБ-биографията на избраника на новата президентска служебна власт.

ГЕРБ предишното на Темелков
Темелков удостовери пред " Капитал " за рокадата, като в началото отхвърли да е в управлението. После обаче призна, че в четвъртък е бил назначен за " изпълняващ длъжността " началник на сдружението.

" Това е краткотрайна позиция, не е имало конкурс, единствено изпълняващ длъжността съм от четвъртък ", сподели Темелков. Той добави, че не знае по кое време ще бъде разгласен конкурс за титуляр и че към момента не е решил дали да се яви на него или не.
Реклама
Георги Темелков гравитира край ГЕРБ съвсем от самото основаване на партията. В първия мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин консултант и част от политическия ѝ кабинет.

Тъй като членовете на политическите кабинети си потеглят с ръководителите, с цел да резервира " държавна позицията " в края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция " Протокол " на парамента. На чиновническата служба той престоява към година (по времето на кабинета " Орешарски " ).

След предварителните избори през 2014 година Темелков още веднъж става член на политическия кабинет на новия ръководител на Народното събрание от ГЕРБ - Димитър Главчев. По-късно, при основаването на тол системата напуща и заема позиция там.

Бащата на Георги Темелков - Атанас, също е неразривно обвързван с началническа позиция в държавната администрация по време ръководството на ГЕРБ. В интервала сред 2011-а и 2016 година e заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " към Министерството на превоза. Веднага по-късно става основен секретар на Държавна организация " Електронно ръководство ". A след това с решение на Министерския съвет от декември 2017 година е назначен за ръководител на организацията. Преустановява работа там предходната година, когато първото служебно държавно управление на Румен Радев го сменя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР