От четвъртък (13 декември) всеки собственик на моторно превозно средство

...
От четвъртък (13 декември) всеки собственик на моторно превозно средство
Коментари Харесай

Калкулаторът за данъка на колите в София е готов

От четвъртък (13 декември) всеки притежател на моторно транспортно средство в София може да пресметна какъв налог за МПС ще дължи за 2019 година, като употребява особено направения електронен калкулатор. Той бе формиран по предложение на Столичната община от "Информационно обслужване " АД, оповестиха от пресцентъра на общината.

В момента калкулаторът може да бъде открит на адрес: https://cartax.uslugi.io/#София/СТОЛИЧНА
Той ще бъде наличен и на страницата на Столичната община, откакто се влезе в раздел "Справка за отговорности и заплащания ": https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Новата формула, по която се образува данъкът за моторните транспортни средства от 2019-а, включва годината на произвеждане, мощността и екологичния стандарт на колата.

В калкулатора за записаните в София коли са заложени минималните коефициенти, признати от Народното събрание с промените на Закона за локалните налози и такси, които влизат в действие от 1 януари 2019 година.

Данните за колата, които би трябвало да се нанесат в калкулатора, с цел да се пресметна нейният налог, са вписани в документите за автомобила - в дребния ваучър (за по-новите МПС) или в огромния ваучър (за МПС, регистрирани по-отдавна). Според инструкциите под показател В е записана годината на първа регистрация, по която се пресмята възрастта на колата; показател P.2 e за мощността на автомобила в киловати, а против показател V.9 e записан екологичният стандарт на колата (от Евро 2 до Евро 6). При най-старите коли подобен екостандарт нормално няма и против този показател в документите на колата не написа нищо.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР