От четири години в селото тече черна вода, тъй като

...
От четири години в селото тече черна вода, тъй като
Коментари Харесай

Жители на пловдивското село Брестовица излязоха на протест заради манган във водата

От четири години в селото тече черна вода, защото е нечиста с манган. Хората употребяват водоноски и непрекъснато купуват минерална вода от магазините.

Днес хората в селото се събират на предупредителна акция и са в подготвеност за ефикасни протестни дейности и ще блокират пътищата в региона.

" Четири години получаваме едни празни обещания, само че не се подхващат ограничения да се реше казусът със нечистите водоизточници. Водата се докарва от всевъзможни чисти водоизточници, туби, бидони, всеки както откри. От четири години водата е черна, не става за пиянство. Носят ни с водоноска, само че тя не стига - даже сега тя е празна ", показват част от протестиращите.

От ВИК занапред би трябвало да стартират работа по построяването на новите водопроводи.

" Тепърва би трябвало да стартира строителството за втори сектор на водопровода, в същото време да се издаде строително позволение за първия водоземен сектор и тогава да стартират строителни действия. Съвместно с общината ние ще изградим новите бункери, които да захранят с ток оборудването. Тогава към този момент би трябвало два се търси финансиране за самите водопроводи ", изясни Йордан Чемишев от ВиК - Пловдив.

За довеждащите водопроводи са нужни сред 7 и 8 милиона лв.. Това обаче са прекомерно доста пари за опциите на общината, уточни кметът на община Родопи.

" С едно от предходните държавни управления планът беше разграничен на две - едната част трябваше да бъде финансирана от ВиК и те да изградят довеждащия тръбопровод в ниска и междинна зона. Министерство на регионалното развитие би трябвало да даде средства на община Родопи за високата зона и асфалтирането на улиците ", разяснява той.

Проектът е на обща стойност 25 млн. лева Има направен механически план, както и определен реализатор. Работата може да стартира незабавно щом бъде изработен довеждащият тръбопровод.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР