От Черната пантера до Алената вещица, супергероите на Марвел“ отдавна

...
От Черната пантера до Алената вещица, супергероите на Марвел“ отдавна
Коментари Харесай

Първата супергероиня мюсюлманка?! Коя е Мис Марвел

От Черната пантера до Алената магьосница, супергероите на „ Марвел “ от дълго време не са единствено синеоки видове с големи мускули. Компанията постави съществени старания да разнообрази персонажите си през миналите години, създавайки филми като „ Капитан Марвел “ (първата тяхна продукция с основна героиня жена) и „ Черната пантера “ (първият филм за тъмнокож супергерой). 

Изглежда, че това е единствено началото. Този месец се състоя премиерата на „ Мис Марвел “ по Disney+ – сериал, фокусиращ се върху историята на супергероиня мюсюлманка. 

Виж още: Страхотен, само че надалеч не съвършен: Какво не беше наред в последния сезон на Stranger Things? 

Поредицата е основана на едноименния комикс, чието първо издание излиза през 1968. Първоначално Мис Марвел е замислена просто като женски еквивалент на Капитан Марвел (който по това време е мъж), само че в следствие основателите вземат решение да трансфорат героинята в тийнейджърка от пакистански генезис на име Камала Кан. 

Ролята е изиграна от 19-годишната Иман Велани, за която това е първо присъединяване. В „ Шоуто на Кели Кларксън “ тя споделя, че се занимава с актьорско майсторство едвам от година и половина, а за сериала схванала напълно случайно. „ Леля ми попадна на публикация за кастинг онлайн, “ споделя тя. „ Първоначално ми се стори супер подозрително, само че взех решение да опитам. “

Велани, която също е от пакистански генезис (но израства в Канада), споделя, че се усеща горда да е част от плана. „ Бях фенка на комиксите като ученичка, “ споделя тя. „ Още ми е мъчно да допускам, че съм тук, усещам се все едно сънувам. “

Виж още: Отново дружно: Кендъл Дженър се събра с някогашния си другар Девин Букър 

Младата актриса ще се завърне като Мис Марвел следващата година, когато излиза филмът The Marvels, където си партнира с Бри Ларсън в ролята на Капитан Марвел. Целият първи сезон на „ Мис Марвел “ може да гледате онлайн по Disney+.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР