От БЗНС обвиняват главния прокурор Сотир Цацаров, че: спазарява спокойното

...
От БЗНС обвиняват главния прокурор Сотир Цацаров, че: спазарява спокойното
Коментари Харесай

От БЗНС обвиняват Цацаров в репресии

От Български земеделски народен съюз упрекват основния прокурор Сотир Цацаров, че: " спазарява спокойното си бъдеще, като обслужва политическия комфорт на Румен Радев . Главният прокурор употребява българската прокуратура за заплашване и репресии против политическите съперници на Русия и Румен Радев ".
Това се споделя в позиция на Български земеделски народен съюз и на основния редактор на вестник " Земеделско знаме ", изпратена до медиите.

Припомняме, политическият водач на Български земеделски народен съюз е някогашният боен министър Николай Ненчев , против който се водят две каузи - за изтребителите МиГ -29 и за униформите на армията.

От вестник " Земеделско знаме " (издание на Български земеделски народен съюз - б.р.) напомнят, че първи са поискали оставката на основния прокурор.

Повод за мейла им до медиите са във връзка: " новите преследвания на членове на Съюза сме длъжни да уведомим демократичната общност и всички заинтересувани институции за опитите да бъдем сплашени от Главния прокурор ".

 Български земеделски народен съюз: Посещението на Радев прави България уязвима от съветска интервенция
Български земеделски народен съюз: Посещението на Радев прави България уязвима от съветска интервенция

Визитата " ще окуражи съветския президент в рисковата му политика на делене "...

Преди месеци са разпитани от ДАНС ръководителят на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев и основният редактор Цветанка Андреева . Преди седмица Ненчев е извикан още веднъж в прокуратурата. Днес в прокуратурата е била и политическият секретар и основен редактор Цветанка Андреева. Повод за срещата в държавното обвиняване са медийните изяви на Ненчев.

 Президентът свидетелства по делото Ненчев на 4 юли
Президентът свидетелства по делото Ненчев на 4 юли

Делото против някогашния боен министър Николай Ненчев е за ремонта на МиГ-овете

" Търсят ни отговорност за политическите тези и разбори, които предоставяме пред обществото. Знаем, че на Румен Радев и Сотир Цацаров нашите позиции няма по какъв начин да се харесат. Обвиняваме и двамата в подмолно и нечисто партньорство , което не просто нападна нашите права, само че и визира цялото общество и разрушава държавността ", се споделя в известието.

 Върховен касационен съд оправда Николай Ненчев и Венислав Цанов за униформите
Върховен касационен съд оправда Николай Ненчев и Венислав Цанов за униформите

Ненчев и Цанов били почтени за закононарушенията по работа по Закон за обществените поръчки

В него се насочва укор, че президентът, който е някогашен командващ Военновъздушни сили , съобщи че военната ни авиация е приземена (поради изтичащ запас на изтребителите, нужда от ремонт и удължение на ресурса на другите самолети - б.р.), бил споделил погрешни изказвания. С тях била застрашена националната сигурност и отбранителните качества на страната.

Разследването против Ненчев и Андреева било поради обществените им изказвания за броя на излитанията на нашите Военновъздушни сили против съветската авиация, която заплаши българския народен суверенитет.

 Николай Ненчев на разпит по още едно обвиняване
Николай Ненчев на разпит по още едно обвиняване

За броя на излитанията ни против съветската стратегическа авиация и изразходваното гориво

" Недопустимо е да бъдем преследвани за убежденията и позициите си, даже не от съветския, а от българския Главен прокурор.
Заявяваме, че не изпитваме боязън
, и ще продължим да се държим като жители на страна член на Европейски Съюз и НАТО, и ще продължим да се борим с мафията, окупирала държавните институции ", се споделя в формалната позиция от Български земеделски народен съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР