От бюджета на Община Пловдив за 2019 г. ще бъдат

...
От бюджета на Община Пловдив за 2019 г. ще бъдат
Коментари Харесай

Общината брои над 30 млн. лева за външни услуги

От бюджета на Община Пловдив за 2019 година ще бъдат платени 30 389837 лв. за външни услуги. Голяма част от парите са за действия, които дублират тези на общинските предприятия, дирекции или отдели.

Най-фрапиращ е казусът със сметосъбирането и извозването на боклука. Тук Оперативна програма " Чистота " обезпечава метачките в целия град, само че сметовозите работят единствено в " Южен ". Останалите 5 региона от години са непокътната територия за частната КМД, зад която стои предприемачът Атанас Търев. Контролираното от него сдружение получава над 12 млн. годишно, с цел да вози отпадъците до екозавода в Шишманци и остарялото хранилище край Цалапица. Отделно за депонирането и преправянето на боклука в Шишманци общината заплаща на друга компания, обвързвана с Атанас Търев, по 36 лв. за всеки звук.

Другият огромен снабдител на външни услуги е " Алфа Сот ". Въпреки съществуването на няколко структури с сходна активност към общината, частната компания пази спортната зала „ Колодрума ”, Младежкия център, гробищните паркове и още няколко обекта, за които е спечелила социална поръчка за половин милион лв.. В същото време в Пловдив има профилирано дружество „ Общинска защита ”, чийто бюджет за 2019 година е 3 806 680 лв., а щатният личен състав - 277 чиновници.

Услуги на външни компании се употребяват за доставка на горива, пътната маркировка, без значение от това, че има дружество „ Организация и надзор на превоза ”, за доставяне с храни на детските и обществените заведения, поддръжка на климатици, компютри и друга офис техника, срутване на противозаконни здания и така нататък

Само за администрацията тази година са обезпечени 1 399 000 лв. за външни услуги. Поне 200 000 лв. от тях са за телефони по контракти с разнообразни оператори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР