От бюджета на НЗОК може да се направи само един

...
От бюджета на НЗОК може да се направи само един
Коментари Харесай

Петър Москов: Бюджетът на НЗОК е отказ от здравна политика

От бюджета на НЗОК може да се направи единствено един извод – това е отвод от здравна политика. Това сподели в предаването " Лице в лице " някогашният здравен министър Петър Москов.

По думите му параметрите на този бюджет опонират на всеки един писан документ, стратегически, за това накъде, по какъв метод българското опазване на здравето би трябвало да се изравни като конструкция, като модел на финансиране, като ангажимент на страната към европейските си аналози.

" От този бюджет липсва всякаква концепция за смяна на статуквото, има предостатъчно нахранване на икономическите групи, които седят зад цялата неефективна болнична конструкция и няма никаква стъпка в посока на това, което правихме няколко години подред да отбременяваме болничната система за сметка на натоварване и по-голямо финансиране на доболничната, което е и смисълът на една здравна промяна, с цел да може хората да намерят опазване на здравето там, където им е нужно ".

Икономическите групировки са тези, които стоят зад всяко едно решение, бламиращо желанието на страната да вкара правила и ред, добави Москов.

" Те не са една и две. Тези стопански групировки са свързани от време на време и с управления на държавни лечебни заведения, които се източват. Не е нужно това да е частна конструкция ".

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР