От бюджета на Министерството на икономиката на Община Елин Пелин,

...
От бюджета на Министерството на икономиката на Община Елин Пелин,
Коментари Харесай

Финансират Община Елин Пелин за изграждане на инвестиционен проект

От бюджета на Министерството на стопанската система на Община Елин Пелин, област Софийска, ще се дават средства за създаване на детайли на общинска инфраструктура "Транспортен достъп от път SF01231, община Елин Пелин, землище на село Равно поле, област Софийска ", оповестиха от пресцентъра на държавното управление. Това ще се извърши по отношение на осъществяването на сертифицирания по Закона за поощряване на вложенията план клас "А " за складова база на "Уеърхаузинг Енд Логистикс " ЕООД - София.

Новоизградената инфраструктура ще бъде обществена общинска благосъстоятелност на община Елин Пелин и ще се употребява от всички физически и юридически лица, изпълняващи спедиторска, транспортна и товаро-разпределителна активност, притежатели и ползватели на прилежащи или намиращи се наоколо парцели. Преминаващи лица, за които е налице нужда от безвредно прекосяване по този път към съществуващата спирка на всеобщия градски превоз и близкия жп прелез, също ще употребяват инфраструктурата.

Инвестиционният план на "Уеърхаузинг енд логистикс " ЕООД включва създаване на складова база в Община Елин Пелин за даване на услуги по депозиране и предпазване на артикули и услуги. Размерът на инвестицията възлиза на 15 320 000 лева, а в следствие от нея ще бъдат открити нови 41 работни места.

"Уеърхаузинг енд логистикс " е сдружение профилирано в построяването на складови и логистични площи и сега се е фокусирало върху строителството и развиването на "Логистичен парк София " - логистична база за промишлени, административни, складови и търговски действия, в землището на село Равно поле, община Елин Пелин. Проектът се простира на повърхност от 200 000 кв. м, с потенциал да бъдат застроени 115 000 кв. м индустриални и складови площи на първия стадий от своето развиване.

Село Равно поле се намира единствено на 17 км от центъра на столицата София. През територията на общината минават три сектора от жп мрежата на България, както и седем пътя от републиканската пътна мрежа, посредством които се свързва с автомагистралите "Тракия " и "Хемус ". Заради това свое стратегическо място общината е едно от най-търсените места за логистични и индустриални планове. "Билла България " има логистичната база край Елин Пелин. Край града се намира "Баумит " - фабриката за производството на строителни материали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР