От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за

...
От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората


От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, приходите, битка с бедността и неравенствата. В миг, в който всеки лев е скъп за България, с цел да си помогнем на народа и на стопанската система, е извънредно безразсъдно да се договарят пари за нови 8 самолета F-16, в случай, че още не сме получили и старите. Това съобщи водачът на в пост във Facebook. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 663
Отиваме на Бузлуджа с възприятие за добре свършена работа. Подходихме доста отговорно, бяхме диалогични, събрахме на една маса сътрудниците, които не си говореха между тях. Не го направихме единствено на думи, а изготвихме стратегия, предложихме 79 закона на Народното събрание, с цел да сме сигурни, че има болшинство. Подходихме рационално и умно. В последната година се промени и от партия, с която никой не е искаше да беседва, се е превърнахме в единствената партия, която можем да приказва с всички. И го направихме водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци. За всяко семейство предстоят тествания през зимата. Така че отиваме на Бузлуджа с възприятие за държавническо и отговорно държание, в опит да създадем постоянно държавно управление и да има постоянен парламент, който да даде непоклатимост и сигурност, уточни Нинова. 

По думите и нервността в последните дни за връщането на мандата е безусловно изкуствено основана.

Миналата година държахме мандата 11 дни и всички ни молеха да го държим още, с цел да одобряват нужните закони. Тази година го върнахме на 10-ия ден. Тоест Българската социалистическа партия не е нарушила Конституцията и на милиметър. Що се отнася до КЕВР - предишния петък в Народното събрание, разбирайки какво се задава с анулацията на решението за избор на ръководител на КЕВР, свикахме парламентарните групи от четирите партии. Поставихме им безусловно отговорно въпроса и им казахме, че това е безпорядък, колапс за стопанската система. Кажете какво ви е належащо като време? Последва вълна от експанзия, обиди, нападки. ГЕРБ и Движение за права и свободи остро, гневно и саркастично се отнесоха към този въпрос и споделиха, че не наша работа и да връщаме мандата. Премислиха и два дни по-късно откриха решение, въпреки че и то е противоречиво, добави още тя. 

В днешния ден депутатите заслужават приветствие. Във вторник, като министър на стопанската система и промишлеността, сложих остро въпроса за епидемията от божествен газ, която убива децата ни. Това не е моя работа, само че с ресурсите на Министерството на стопанската система и промишлеността – КЗП – мобилизирахме всички сили, с цел да спрем краткотрайно продажбата, до момента в който тя бъде неразрешена със закон. И внесохме такова предложение. В петък към този момент има решение на комисия и две четения в зала и законът е реалност. Това е най-бързо одобряваният закон в политическата история. Е, заслужаваше ли си да държим мандата още две дни и парламент са реши този въпрос?, разяснява водачът на. 

Според нея е имало шанс за трети кабинет и тъкмо, тъй като е имало подобен късмет, ГЕРБ и Движение за права и свободи дръпнаха “Има подобен народ “ от договарянията, с цел да провалят този късмет.

Имаше управническа коалиция, която свърши най-важната задача, която си сложи – да преведем България през тежките зимни месеци. Направихме го, като подкрепихме стопанската система и я стабилизирахме, заделихме 22 милиарда за помощ на фамилии и семейства. Имахме и недостатъци и това е не положителната връзка сред нас. Случваше се “Продължаваме смяната “ да афишират решения, за които останалите сътрудници не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се постановяваше по-късно да гасим пожари. Това беше неточност и в договарянията в този момент се опитахме да я изправим и се разбрахме за нов метод на работа на обединението – авансово разискване и тогава оповестяване на решенията, сподели още Нинова. 

Тя съобщи, че от са имали ясна позиция, както за Северна Македония, по този начин и за изгонването на съветските дипломати, която " взе главата на Кирил Петков като министър председател ". 

По тези въпроси, по които имахме разлики, сме били доста ясни и безапелационни. Но в тези рецесии, които връхлетяха България една върху друга, ние постигнахме най-важното – нормализирана стопанска система, която за първи път получи самопризнание в Европа. Европейската организация Евростат ни постави преди всичко по промишлен напредък, по промишлено произвеждане. Такова нещо в историята на България няма. Икономическият напредък не е от експорт на оръжия и на ток. Статистиката доста ясно демонстрира какво е – преди всичко от повишение на добивната индустрия, споделям го със страдание, поради Зелената договорка. Огромен растеж на рандеман и експорт на въглища. На второ място от химическа индустрия, а на трето – от преправка на метали, означи водачът на. 

Не поучавам сътрудниците и сътрудниците ми да влизат още веднъж в хвърлянето на вини. Достатъчно се хулиха, задоволително си вадиха персонални обиди. Това докара до този раздор в връзките. Вини – не, само че ясно носене на отговорност, сподели още тя. 

В поста си Нинова разяснява и закупуването на самолетите F-16. 

За нови 8 F-16, за квалифициран капиталов разход, министрите на научихме през вчерашния ден на Министерски съвет. Едно е тематиката за нови F-16 да бъде сложена, само че друго е да бъдат водени договаряния, договаряни цени и периоди на доставки. За това ние научихме през вчерашния ден на Министерски съвет и по тази причина го напуснахме. В тези рецесии, в тази безизвестност какво ще се случи, какво количество газ ще имаме, на какви цени, ще осигурим ли промишлеността, ще помогнем ли на семействата. В миг, в който всеки лев е скъп за България, с цел да си помогнем на народа и на стопанската система, е извънредно безразсъдно да се договарят пари за нови 8 F-16, в случай, че още не сме получили и старите, посочи Нинова. 

Нинова разяснява и думите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Чисто и намерено заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия, да ни упреква несправедливо, изключително за тези 6 месеца, в които направихме всичко по силите си да преведем България и да осигурим успокоение, показва в изявлението си Нинова. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР