От БСП за България сме за намаляване на размера на

...
От БСП за България сме за намаляване на размера на
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Обричат партиите на изчезване

От " Българска социалистическа партия за България " сме за понижаване на размера на праговете и таваните на партийната дотация, само че това да не заплашва действието на партиите. Предложението на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, с поддръжката на " Атака ", ще докара до изгубването им, предизвести Драгомир Стойнев. Той означи, че предлагането на ГЕРБ е направено без оценка на въздействието, без съвещания с политическите сили. " Това демонстрира, че ръководещите в никакъв случай не са търсили дълготрайно решение на казуса. За тях нещата се вземат решение през днешния ден, а на следващия ден, в случай че задуха различен вятър, ще се промени и решението ", разяснява Стойнев. По думите му това се случва с цялото законодателство.

Социалистите упорстват за разговор с всички политически сили и да не се избързва с тематиката. Стойнев напомни, че България е от младите членки на Европейски Съюз и може би ще е първата, която ще вкара модел, който да унищожава основите на демокрацията. " ГЕРБ обричат партиите освен да не бъдат самостоятелни, само че и да изчезнат. Може да останат единствено 1-2 субекта. Надали за това са се борили нашите предшественици, едва ли това са главните полезности на Европейски Съюз ", добави Стойнев. Той попита какъв брой са лихвите от банката, които ГЕРБ печели от парите, които държи на депозит.

В Европа неизразходваните от партиите дотации се връщат в бюджета, посочи проф. Румен Гечев. Той прикани партиите, които не са изразходвали държавните средства към 3 юни, да ги върнат в бюджета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР