От БСП за България“ поискахме министър-председателят да коментира какво се

...
От БСП за България“ поискахме министър-председателят да коментира какво се
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП е единствената алтернатива на безумното управление на сглобката

„ От „ Българска социалистическа партия за България “ поискахме министър-председателят да разяснява какво се случва с цената на тока, ще бъде ли увеличена и за какво АЕЦ „ Козлодуй “ е изискал с 30% по-висока цена. Това е проблем, който вълнува всяко едно българско семейство. “ Това съобщи Борислав Гуцанов, депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ и лидер на листите във Варна и Шумен за парламентарните избори, пред Евроком. 
Той посочи, че на социалистите това чуване им е било отказано, защото ГЕРБ и ПП-ДБ нямат изгода от този спор, тъй като този проблем е резултат точно от решенията на „ сглобката “ в енергетиката. 
„ Първо, сега се зарежда новото американско гориво на „ Уестингхаус “ в 5-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “, което е много сериозен опит. И това автоматизирано подвига цената. Второ, в 6-ти блок има проблем с парогенератора, в това число има изпратено писмо от АЕЦ „ Козлодуй “ до Руската федерация да се създаде нов парогенератор. Забележете, в това време министърът на енергетиката на Украйна е в Белене, с цел да вземе нашето българско съоръжение там, което може да бъде употребявано в Козлодуй “, изясни генезиса на проблема Гуцанов. 
Кандидатът за депутат в 50-ото Народно заседание уточни, че завършването на Автомагистрала „ Хемус “ е основно значимо и за Шумен, и за Варна.
„ Къде изчезнаха 4 милиарда лева по инхаус закона? За тези пари автомагистралата от дълго време трябваше да бъде издигната.  За това не се приказва през последната година и половина, тъй като ПП-ДБ „ брилиянтно “ изпраха ГЕРБ и Бойко Борисов “, обърна внимание социалистът и изрази вяра прокуратурата да си свърши работата по случая. 
Борислав Гуцанов разяснява, че за Шумен е извънредно значимо да се построи водопроводът от Дунав, който към този момент повече от 30 години не се приключва в правата Разград-Шумен. Заедно с този значим приоритет за жителите и за земеделието в региона, приоритет на Гуцанов е завършването на комерсиалния център в град Шумен. 
„ Българска социалистическа партия защитихме българския туризъм и рибарството, като докарахме до дъно борбата да не се случат ветрогенераторите в морето край Варна.  Искам да благодаря на риболовците и на хотелиерите, които се включиха в нашия митинг и успяхме да спрем следващото изменничество на ПП-ДБ. Да не приказваме, че тези ветрогенератори не носят и никаква изгода за стопанската система, тъй като силата от тях е по-скъпа “,  каза още социалистът. 
Борислав Гуцанов бе безапелационен, че за Българска социалистическа партия съществена полезност и мирът.
„ Преди 1 година разясних, че ще има сглобка сред ПП-ДБ и ГЕРБ под напън на непознати посолства поради войната в Украйна – тогава никой не вярваше. Сега предизвестяваме – изборът на 9 юни е сред мира и война. Надявам се българите да осъзнаваме пред какво сме изправени. Ние нямаме интерес да бъдем въвличани в този спор. Напротив – ние би трябвало да сме основатели на мирни договаряния “, разяснява още той.  
По думите му Българска социалистическа партия е единствената опция на „ безумното ръководство на сглобката “.
„ Ако желаеме България да се развива по един естествен път, да има достолепие, да има мир, младото потомство да се усеща несъмнено в страната ни, а пенсионерите да знаят, че имат успокоение, подкрепете „ Българска социалистическа партия за България “ с номер 24 в бюлетината “, заключи Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР