От БСП - София съобщиха, че искат спешно анулиране на

...
От БСП - София съобщиха, че искат спешно анулиране на
Коментари Харесай

БСП – София настоява за анулиране на поръчката за филтри за комини


От Българска социалистическа партия - София оповестиха, че желаят незабавно отменяне на поръчката на Столична община за електростатичните филтри за комини.

Поръчката е за доставка и монтаж на до 2000 такива филтри. Стойността й е 6,6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Средствата би трябвало да се поемат от Столична община, а срокът за подаване на документи към този момент е изминал.

Столичните социалисти намират за необичайно прогнозната стойност на поръчката до 2021 година да е 3,3 млн. лв., без понижаване на тази стойност за сметка на увеличение на филтрите. За втория интервал (2022- 2023 г.) цената е същата.

От БСП- София питат по какъв начин общината подписва контракт за 6,6 млн. лв. без да ги има планувани в бюджета.

Според социалистите не е ясно дали публичната поръчка ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания, както и ефикасни ли са филтрите, в случай че се инсталират на остарели печки. Те се интересуват и по какъв начин общината ще следи по какъв начин работят филтрите и знаят ли жителите, че ще заплащат електричеството от тях (около 30-50 лева на година).

Столичните социалисти се съмняват дали под претекст възстановяване качеството на въздуха не се крие опит предизборно да се усъвършенства финансовото положение на някои заинтригувани лица.

БСП- София приканват прокуратурата да се самосезира, а зам.- кметът Йоана Христова да понесе отговорност за неспазване на Закона за обществените финанси.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР