От БСП смятат, че предлаганата схема, според която държавата да

...
От БСП смятат, че предлаганата схема, според която държавата да
Коментари Харесай

Схемата 60:40 ще утежни финансовото състояние на малките фирми, смятат от БСП

От Българска социалистическа партия считат, че предлаганата скица, съгласно която страната да заплати 60% от заплатата, а работодателят - 40 на 100, ще утежни финансовото положение на дребните компании. „ Заделените от страната 500 милиона лв., с които ще бъде повишен капиталът на Българската банка за развиване, няма да се разпределят по транспарантен начин”, съобщи депутатът от левицата Румен Гечев на конференция в централата на „ Позитано” 20. Той уточни едно от изискванията за финансиране - компаниите да нямат отговорности към държавния бюджет, което, по думите му, за доста от тях е неизпълнимо.

"Някои от ограниченията дават отговор на европейските практики и ние ги поддържаме. Но, те са половинчати - не са изяснени съответните механизми за реализация. Имаме подозрения за успеваемостта по този метод, по който са направени. Най-важното е тук държавното управление е с правилото: "Ние не се ангажираме, ще ви даваме заеми ". За разлика от метода на другите страни-членки на Европейски Съюз. Това е едно от сериозните ни разминавания. Сигурен съм, че и българският бизнес ще оцени по същия метод тези ограничения, защото от през вчерашния ден, късно вечерта, и през днешния ден звънят от бизнес асоциации точно с противоречие на тези ограничения, защото и на тях не им е ясно по кое време и при какви условия по този начин предстоящите тласъци ще стигнат при тях ", обясни депутатът.

В най-скоро време от Българска социалистическа партия ще предложат опция и пакет от съответни ограничения за дребния бизнес и за хората, които се самоосигуряват.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР