От БСП сме последователни, няма как да подкрепим поредния лош

...
От БСП сме последователни, няма как да подкрепим поредния лош
Коментари Харесай

Иван Таков: От ГЕРБ-СДС ни предлагат пореден бюджет на загубените възможности за софиянци

От Българска социалистическа партия сме поредни, няма по какъв начин да подкрепим следващия неприятен бюджет за София и софиянци, сподели ръководителят на столичните социалисти
Управляващите от ГЕРБ-СДС в Столична община оферират следващ бюджет на изгубените благоприятни условия за софиянци. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков по време на разискването на Бюджет 2023 на Столична община на сесията през днешния ден. Тя е последното работно съвещание на Столичния общински съвет от сегашния мандат 2019-2023.

" От Българска социалистическа партия сме поредни, няма по какъв начин да подкрепим следващия неприятен бюджет за София и софиянци, сподели ръководителят на столичните социалисти. - Още през вчерашния ден, на съвещанието на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна направих едно предложение. Казах и не преставам да настоявам, че от Българска социалистическа партия сме подготвени да подкрепим само и единствено средствата за заплатите на учителите в новите ясли и детски градини, същото по този начин нарастването на възнагражденията на културните дейци, както и тези на чиновниците в общинските предприятия и администрацията. Не бива тези чиновници да страдат, поради некомпетентността на ръководещите от ГЕРБ-СДС в Столична община. Всичко това обаче би трябвало да бъде изнесено в обособен отчет от този за Бюджет 2023. Друго няма по какъв начин да подкрепим ".

Иван Таков беше безапелационен, че от касовото осъществяване на бюджета за 2022 година лъсва за следващ път въпиещата непросветеност и липса на управнически и административен потенциал на ръководещите в Столична община. " От осъществяването на бюджета за предходната година се вижда, че от финансовата стратегия са останали неусвоени 200 млн. лева А за 2021-ва неусвоените средства от нея са 300 млн. лева За 2022 година бюджетът е изпълнен едвам на 80% - това е неуспех, уточни Иван Таков. - И след всичко това непрекъснато слушаме пояснения, че нямало пари. Напротив! Пари има. Просто ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура не умеят да възнамеряват. Не се научиха за 15 години. Освен некачествените поправки, ръководещите в София направиха през този мандат такива големи пропуски, поради които десетилетия напред софиянци ще страдат. Една трета от града ни ще бъде без канализация. ГЕРБ-СДС не престават да държат София не в 20-ти, а в 19-ти век. Срамота! ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София означи, че всяка година групата на социалистите прави аргументирани оферти по приходната и разходната част на бюджета, както и по финансовата стратегия. " Те обаче в никакъв случай не биват одобрявани, добави той. - А при доклада на всеки бюджет виждаме какъв брой верни и правилни са били тези наши оферти по него ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР