От БСП се оплакаха от административен, полицейски и икономически натиск

...
От БСП се оплакаха от административен, полицейски и икономически натиск
Коментари Харесай

БСП се оплака от натиск преди изборите

От Българска социалистическа партия се оплакаха от административен, полицейски и стопански напън върху партията през последната седмица. Сочат това като причина - доста техни ръководители на изборни комисии и покровители за изборите да се отхвърлят. Вътрешният министър отговори, че Министерство на вътрешните работи работи по съответни сигнали за изборни нарушавания, и настоя ведомството да не се въвлича в предизборни кавги.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия за България Кирил Добрев описа, че преди седмица била свикана оперативка в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Видин, Враца и Монтана. На всички шефове на районни ръководства била дадена ясна задача по какъв начин да работят в хода на изборния развой.
Кирил Добрев, заместник-председател на Българска социалистическа партия за България: Министерство на вътрешните работи не просто не подсигурява честните избори. Министерство на вътрешните работи взима страна на една политическа мощ в изборите, които предстоят на 26. Всички са предизвестени, че в случай че не завоюва ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места по страната.
Всички дейности на Министерство на вътрешните работи досега са въз основата на действително подадени сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой, безапелационен беше вътрешният министър.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Още през цялото време сме основали нужната организация със съответните нормативни документи, в това число и срещи с ЦИК, с основния прокурор, издадени са съответните заповеди и ние съблюдаваме прецизно закона и нашите пълномощия, които имаме като институция, която би трябвало да подсигурява добър публичен ред, защита на изборните секции и обикновено протичане на изборния ден.
Според левицата Министерство на вътрешните работи съставили десетки предупредителни протоколи на членове на Българска социалистическа партия в секционни изборни комисии. Добрев попита министъра на вътрешните работи какъв брой са предупредителните протоколи към деятели на ГЕРБ.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Знаете, че предупредителния протокол е средство да предизвести за възможна подготовка за осъществяване на нарушаване или закононарушение и не носи правни последици, в случай че не бъде осъществено такова. В нашата активност не се ръководим от това кой към коя партия е, а към кое лице какъв сигнал има.
На предходните избори през 2017 година предупредителните протоколи са били 3500, а до този миг са към 1200, посочи Младен Маринов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР