От БСП се обявяват против изграждането на кризисни центове за

...
От БСП се обявяват против изграждането на кризисни центове за
Коментари Харесай

БСП против изграждането на кризисни центрове за бежанци

От Българска социалистическа партия се афишират срещу построяването на спешни центове за настаняване на бежанци.

Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева на брифинг в централата на партията по тематиката за построяването на площадки за разполагане на бежански центове в Любимец, Елхово и Малко Търново.

Ако не се анулира публичната поръчка за построяването на спешните центове, социалистите ще поддържат митингите на жителите в трите общини. Ако държавното управление не анулира публичната поръчка, българските компании ще проявят отговорно държание и няма да вземат участие в построяването на публичната поръчка, безапелационни са от Българска социалистическа партия.

По думите на Йончева всичко се случва на фона на обезлюдаването на Странджа. Тя упорства публичната поръчка да бъде анулирана, само че желае да знае дали се крие информация за връщане на мигранти от Германия.

Йончева регистрира, че в Любимец се приготвят построяването на площадки за приемането на 1632 бежанци и това са съвсем 20% от популацията на Елхово. Левицата желае да знае дали се касае просто за асимилиране на средства или за подоготовката за действително настанаяване на бежанци. Според Българска социалистическа партия публичната поръчка е скандална и в хората се е породило боязън.

Социалистът Кристиан Вигенин добави, че без да има нужда, не би трябвало да се построяват сходни бежански центрове, тъй като миграционният напън е на процедура нулев. По думите му сходни планове се вършат за да се усвоят средства от Европейска комисия и да се разпространят в близки до властта компании.

Според социалистите това се прави тихомълком, без да са осведомени жителите и локалната власт в трите общини. Червените желаят да знаят дали държавното управление има връзка с публичната поръчка.

Когато се построява сходен потенциал, той ще влезе в приложимост и в допълнение може да подтиква връщането на мигрантите, уточни Вигенин. Обществената поръчка би трябвало да бъде прекъсната и отпуснатите средства да бъдат ориентирани към спомагателни ограничения за защита на външните граници, прикани Вигенин.

На собствен ред ръководител на БСП-Ямбол Катя Георгиева, добави, че социалистите ще поддържат всички старания една сходна стъпка да не се реализиза.

ГЕРБ не държи патента за това кое е най-правилното решение на България за дребните общини в страната, захапа тя ръководещите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР