От БСП съобщиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет

...
От БСП съобщиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет
Коментари Харесай

БСП ще иска субсидията за партиите да стане 8 лева на глас

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще вкарат предложение в идващия бюджет партийната дотация да бъде 8 лв. за получен глас.

Припомняме, че това лято болшинството одобри парите за партиите да бъдат понижени и в този момент дотацията е 1 лев за глас. Още тогава орязването на парите за партиите породи разнообразни реакции измежду политическите сили.

Днес Българска социалистическа партия още веднъж упрекна ГЕРБ, че намаляването на дотациите не е отговор на националния вик, а " концепция опозицията да бъде сложена на колене и да бъде обезкостена ".

Александър Симов от левицата уточни, че алените даде обещание, че алените ще върнат надвзетите събсидии в законовия период и няма да нарушат нито едно от условията, които финансовото министерство е пастовила пред нас.

" Не очаквайте от нас да създадем като ГЕРБ и да ги внесем незабавно. Българска социалистическа партия като получи дотацията я разпределя до дъно, знаем всеки лев къде отива. Затова огромният въпрос е за какво ГЕРБ имат пари на влог. С какви пари за правили своята политическа активност? ", подлага на критика ръководещите социалистът.-->

Александър Симов разяснява и протестиращите против избора на Иван Гешев за основен прокурор, които преди ден коленичиха пред президентството и се помолиха за " правото и за достойството на българския президент ".

" Казвам си персоналното мнение. Разбирам протестиращите против Гешев през днешния ден. Проблемът е, че множеството от тях трябваше да стачкуват през 2015 година, когато стана спецоперацията по замяна на разпоредбите, когато стана ясно, че най-вероятно идващият претендент за основен прокурор ще бъде безалтернативен. Тогава част от тези, които коленичат, ръкопляскаха въодушевено. И изводът е - когато ръкопляскаш без да мислиш, след това ти се постанова да коленичиш ", заключи аленият народен представител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР