От БСП приветстваха наложеното от президента Румен Радев вето върху

...
От БСП приветстваха наложеното от президента Румен Радев вето върху
Коментари Харесай

От БСП поставиха условие за да се върнат в парламента и критикуваха `жонглирането с Изборния кодекс

От Българска социалистическа партия приветстваха наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, само че показаха, че още не са изпълнени поставените условия, с цел да се върнат в пленарна зала.
" Чухме апела на президента да се върнем в пленарната зала. Разбираме този апел, само че Българска социалистическа партия одобри нелекото решение на своя Национален съвет и при ясни условия, а те все още не са изпълнени. " Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков по време на конференция на партията.
Сподели с твоите другари
" Условията ни са за анулация на всички проблеми, залегнали във ветото . Разгърнатите в претекстовете причини, както за машинното гласоподаване, по този начин и за преференциите, за метода на взимане на решения от ЦИК, са причини, които гневно пазиме в продължение на повече от 20 часа преди няколко дни в Народното събрание. Тогава останаха нечути ", уточни Крум Зарков.
" Благодарение на интензивността ни и на цялата социална реакция, през днешния ден имаме опция да изправим тази неточност. Тази опция зависи най-вече от тези,които се противопоставяха на рационалните причини до момента, а точно ръководещата коалиция ", съобщи Зарков..
" Само преди към час на конференция чухме, че ГЕРБ не са си взели поука за това какво се случи през последната седмица в Народното събрание. Освен това готвят следващия парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото, да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние няма да участваме в този цирк ", разгласи той.
" Имаме ясно решение на Народно събрание, което гласи, че ще се върнем в Народното събрание при анулация на скандалните промени в изборния закон " , уточни Крум Зарков. " Ветото дава опция за такава анулация. В ръцете на ръководещото болшинство е да я създадат. Това са нашите непроменени условия към този миг ", сподели още той.
Той отхвърли изказванията на премиера Бойко Борисов, че президентът е обвързван с Българска социалистическа партия.
" Президентът Радев е недвусмислено обвързван с държавността и Конституцията и го потвърждава всеки ден ", сподели Зарков.
Според Георги Свиленски пък ГЕРБ има предпочитание за манипулиране на изборния развой . Той отговори на един от причините срещу въвеждането на машинно гласоподаване а точно, че в Европа няма такова.
" Да, само че в Европа няма ГЕРБ . В Европа честните избори ги вършат с бюлетини. В Бълагрия не е по този начин ", сподели Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР