От БСП поискаха това изслушване да се случи в рамките

...
От БСП поискаха това изслушване да се случи в рамките
Коментари Харесай

Викат Асен Василев в НС да обясни за бюджета за общините

От Българска социалистическа партия желаеха това чуване да се случи в границите на днешния ден, само че в последна сметка по предложение на ГЕРБ Василев ще се яви пред народните представители в края на работната седмица. 

 

В коридорите на Народното събрание Нинова изрази недоволството си поради двойния критерий във връзка с общините и уточни, че парите се разпределят според от партията, която ръководи на съответното място. 

 

" Не стига, че създадохте този безпорядък в цяла България, ами в този момент го хвърляте и в общините. Колко милиони българи обричате да нямат път, да нямат вода, да нямат детска градина, да нямат ток, да нямат превоз до общинския център?!. Колко!? И отново единствено за защити, и отново с подготвени описи като предишния път по Плана за възобновяване и резистентност. И мислите, че ще мълчим и ще поносим? Аз съм сигурна, че доста повече са кметовете, които ще застанат на наша страна и ние ще ги защитим. Кога е било в бюджетна процедура в България, по кое време - кажете ми веднъж, в Бюджета да е изписано съответно на коя община какъв брой пари се дават, поименно? ".

 

Въпросът с парите за общините в бюджета в действителност съществува от известно време и стана мотив за напрежение сред партиите, които поддържат кабинета. Именно това перо се трансформира в изискване за поддръжка. От ГЕРБ и Движение за права и свободи сложиха условия, с цел да дадат зелена светлина на бюджета за следващата година - категорично да бъде написано кои тъкмо инфраструктурни планове за кои общини ще бъдат финансирани. 

 

" Ако в този бюджет ги няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани - за Монтана това, за Плевен това, за Търговище това, ще се причисля към опасността на парламентарната ми група. Няма ли я " Хемус " записана, няма какво да си приказваме. Няма ли " Русе - Търново " записано, няма какво да си приказваме ", съобщи преди две седмици водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Вчера стана ясно, че финансовата стратегия, разграничена на две елементи, ще бъде оповестена и забележима. Досега не е имало процедура да се афишират съответните планове и сумите, заделени за тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР