От БСП отправиха обвинение към останалите партии в парламента за

...
От БСП отправиха обвинение към останалите партии в парламента за
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Парламентът работеше зле без БСП

От Българска социалистическа партия насочиха обвиняване към останалите партии в Народното събрание за недобрата им работа в отсъствието на левицата. Секретарят на социалистите Ирена Анастасова окачестви активността на народните представители като "пазарлъци за кворум, приемане на едвам няколко закона за тези месеци, липса на съществено законодателство ".

Тя означи като позитивно единствено това, че останалите партии също са почнали да се занимават със обществена тема. Като образци даде предлагането на Движение за права и свободи за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, за детските храни и детските артикули, както и това, че министър председателят Борисов е заговорил за безвъзмездни детски градини.

Анастасова упрекна и държавното управление в неспазване на Закона за учебното и предучилищното обучение и заяви, че ще желае отговори от министъра на образованието. По думите ѝ когато е променян законът през 2016 година, в член 251, е записано, че на всеки 2 години министърът на образованието би трябвало да внася отчет в Народното събрание за осъществяването и приложението на правилата на закона, главните достижения, както и проект за деяние за премахване на установените пропуски. Такъв разбор и сходен отчет обаче досега няма.

На идния Конгрес на лявата партия ще се направи разбор на изборите и на технологията на провеждането им, заяви още Анастасова. Тя акцентира, че още веднъж е изумителен големият брой недействителни бюлетини, които почти образуват един мандат. Според нея е имало доста грешки при отчитането на крайните резултати и проблеми с машинното гласоподаване. Това слага под подозрение компетентността на Централната изборна комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР