От БСП не са съгласни с предложения от управляващите бюджет

...
От БСП не са съгласни с предложения от управляващите бюджет
Коментари Харесай

В коронакризата българският учител се справя със ситуацията, но как се справя системата?

От Българска социалистическа партия не са съгласни с оферти от ръководещите бюджет за следващата година и сред първото и второто му четене в пленарната зала ще внесат различни оферти, удостовери готовността на народните представители от левицата Ирена Анастасова. „ Колкото и да изясняват, че това не е избирателен бюджет, той на процедура е подобен “, безапелационна бе тя пред тв Евроком.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова намерено съобщи, че няма пояснение за какво пенсионерите се подкрепят с 50 лв. единствено до месец март. "Много ограничения са до края на мандата на това държавно управление ", подсети Ирена Анастасова и разяснява, че съгласно левицата бюджетът на ръководещите е безреден и няма дълготрайна визия.

"Защо в този момент се сетихме, че 30 хиляди медицински сестри не доближават? Къде са лекарите ни? От 10 приключили студенти, 8 отпътуват да работят по света. Кризата с ковид направи очевидни многото проблеми в другите обществени браншове, изключително в опазването на здравето ", акцентира Анастасова.

По тематиката обучение тя разкритикува: "ГЕРБ ръководят 10 години. Знаеше се възрастта на учителите, степента на застаряване в специалността ни. Тези ограничения, нарастването на заплатите, можеше да станат в предходния, или още по-предходния мандат. По този метод в този момент нямаше да се задъхва системата от липса на фрагменти. В идващите три години ще се пенсионират към 20 хиляди български учители. Няма просветителна система в света, която да преодолее това ". По думите й в българската система на обучение работят от ден на ден пенсионирани хора.

"Кризата към ковид сподели, че българският преподавател се оправя със обстановката, само че по какъв начин се оправя системата със обстановката? Непрекъснато приказваме за отдалеченото образование и какъв брой добре се е справила системата. В момента отдалеченото образование се организира огледално на присъственото. То би трябвало да се провежда по друга методика. Учителите трябваше да бъдат подготвени ", уточни още националният представител от Българска социалистическа партия.

Анастасова подчертава върху обстоятелството, че с изключение на нарастване на работните заплати, би трябвало да има и други средства. Тя напомни, че през последните 5 години 150 милиона лв. са били ориентирани към учебните заведения - за обновяване на техника, а за същия интервал са дадени над 9 милиарда за инфраструктура

"Бъдещето на страната е в класните стаи ", безапелационна бе Ирена Анастасова. "Средствата, които в този момент се влагат, не могат да компенсират всичко, пропуснато обратно в годините ", изрази страдание депутатът от левицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР