От БСП настояват не само за оставкатa на председателя на

...
От БСП настояват не само за оставкатa на председателя на
Коментари Харесай

Цветанов да напусне политиката, настояват от БСП

От Българска социалистическа партия упорстват освен за оставкатa на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, само че и за неговото овакантяване на българската политика.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева подаде оставка, откакто е имала диалог с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на който сама е поискала да напусне държавното управление. Причината е закупеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал " Изток ". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.
По думите на Йончева казусът не е единствено в закупените жилища на по-ниски цени, а по какъв начин се вкарват и прокарват лобистки закони в България. Проблемът е, че ГЕРБ е вкарал лобистки Закон за устройство на територията (ЗУТ) през януари 2017 година, който дава опция на " Артекс " да строи не по новия утройствен проект, а по остарелия, уточни лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите.

Червените не поддържат поправката в Закон за устройство на територията, само че двама социалисти, които са я подкрепили, не са знаели за кого е ориентирана поправката и кого тя може да облагодетелства.

Социалистите недоволстват, че министър председателят бил угрижен от кое място идват офанзивите, а не къде е казусът с имотните покупко-продажби на властта.

Йончева напомни последния отчет на Европейската комисия и съобщи, че желае коментар от премиера Бойко Борисов по тази причина, че 2/3 от сигналите за корупция на видни български политици не се проверяват.

Йончева напомни изявление на ръководителя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, че 42% от признатите закони минават през задния вход и те обслужват частни ползи и частни компании.

Тя също по този начин напомни отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати и прикани Цветанов да го прочете, до момента в който е във Вашингтон. В него се говорило за " корупция, корупция и неефективна правосъдна система ".

" Това е присъда, произнесена към Бойко Борисов в последните години ", захапа Йончева ръководещите и добави, че неговото ръководство е затънало в корупция.

Припомняме, на вчерашния си постоянен конгрес Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че утвърждават решението на правосъдния министър, което дефинираха като честен акт на добър експерт и добър български политик. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров също разяснява оставката и съобщи, че чака разбърквания в кабинета на Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР