От БСП изразиха притеснение дали парите, които отделя държавата за

...
От БСП изразиха притеснение дали парите, които отделя държавата за
Коментари Харесай

БСП пита: Олигарсите или дребния и среден бизнес подпомага държавата

От Българска социалистическа партия показаха терзание дали парите, които отделя страната за поддръжка на бизнеса, ще стигнат до дребните и междинни компании, които в този момент изпитват усложнения.
Сподели с твоите другари
На брифинг в партийната централата професор Румен Гечев посочи, че Българска социалистическа партия поддържа заделянето на финансов запас за заплащането на изключителния труд в Министерство на вътрешните работи, МО и за опазването на здравето.
Румен Гечев обаче изрази подозрения дали с 500 млн. лева към ББР ще се подкрепят дребни и междинни бизнеси, защото до момента банката е подпомагала " крупни български предприемачи, свързани с властта ".
Гечев също поддържа мярката с парите за капитализация на ББР. Такива ограничения са подхванати от съвсем всички страни членки на Европейски Съюз и отвън него, разяснява аленият народен представител.
Държавната помощ за бизнеса - пунта мара. Ето по какъв начин го вършат съседите ни
Българска социалистическа партия желае страната да поеме освен 60 на 100, а повече от възнагражденията на чиновниците в затворените бизнеси, както и да отпадне изискването за приемане на помощта - платени отговорности към страната . Според социалистите мярката с безлихвените заеми до 1500 лева не е никаква помощ, тъй като лихвата би била 150 лева
Гечев обаче не вижда заделени 4,5 милиарда лв.. Сметките на левите показвали, че сумата, която се дава действително е под 2 милиарда лв. .
Не единствено, че тази сума е под 2 милиарда лв., само че от там има едни странни калкулации на господин премиера, българското държавно управление и министъра на финансите, че тези 500 милиона лв., които са за рекапитализация на Българската банка за развиване, щели да доведат до 2.5 милиарда лв. заеми, което е огромна мистерия за икономическата доктрина и процедура, посочи Румен Гечев. За огромно страдание Българската банка за развиване не извършва главната си функционалност - средствата да отиват за дребни и междинни компании, акцентира социалистът.
Българска социалистическа партия предложи пакет от стопански и обществени ограничения поради изключителното състояние (ВИДЕО)
За огромно страдание по наша достоверна информация забележителна част от заемите се дават на крупни български " предприемачи ", разкри той. Това било дребна група хора, свързани с властта.
Червеният народен представител се притеснява, че малко компании ще се възползват от мярката 60:40, тъй като тя не била в полза на компаниите. Сметките демонстрират, че доста от тях все ще имат по-голям интерес да съкратят хората и да трансферират на Национален осигурителен институт, в сравнение с да покриват тези 40%, аргументира се Гечев.
Левите ще показват свои ограничения. Червеният народен представител е засегнат от мненията на финансовия министър Владислав Горанов за някои " маргинали ".
" В мярката, която предлага държавното управление за до 1500 лева заеми да се дават на хора, които са съкратени от българските компании, в действителност какво поема страната? Тя предлага българските фамилии да поемат спомагателни заеми ", сюрпризиран е Румен Гечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР