От БСП излязоха с предложение за компромисен текст на решение

...
От БСП излязоха с предложение за компромисен текст на решение
Коментари Харесай

Червените клекнаха за военна помощ чрез ремонти на украинско оръжие

От Българска социалистическа партия излязоха с предложение за компромисен текст на решение по въпроса за военна помощ за Украйна.

Червените ще поддържат редактираното проекторешение на " Продължаваме промяната " за военна помощ за Украйна, което ще е бъде съобразено с формалното искане за поддръжка, изпратено от украинското посолство у нас.

Кристиан Вигенин, зам.-шеф на Народно събрание, прикани да бъдат отхвърлени предложенията на " Демократична България " и ГЕРБ-СДС и да бъде признато това на съдружните сътрудници от смяната.

" С днешните разяснения, които бяха направени от представители на " Продължаваме промяната ", филантропичната, финансова и военнотехническа помощ се свежда до шестте точки в формалното искане на Украйна към България и наблягам, че нито едно от тях не е обвързвано с оръжия и муниции. С тези разяснения ние придобиваме сигурност, че България няма да стане част от спора, обратно на нагнетените упования за разпад макар опитите през войната в Украйна да се разчистват вътрешнополитически сметки. Днес обединението ни има късмет да покаже, че може да демонстрира почитание към разликите ".

Българският парламент ще вземе формалното решение да бъде предоставена военно-техническа помощ на Украйна и Българска социалистическа партия няма да напусне ръководещата коалиция. Това предвижда евродепутатът от левицата Петър Витанов.

" Според мен Българска социалистическа партия няма да излезе от обединението, тъй като ще се опита да ни убеди по какъв начин това решение на Народното събрание не значи мигновено изпращане на военна помощ на Украйна. Но може би различен е въпросът Българска социалистическа партия дали да премисли своята роля в тази коалиция и дали е способна да наложи личния си дневен ред в обединението или се трансформира в едно смокиново листо ", добави той.
ТЕМА преди 9 минути 306 преди 16 минути 333 преди 29 минути 246
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР