От Брюксел все по-сериозно вдигат мерника на България заради лошото

...
От Брюксел все по-сериозно вдигат мерника на България заради лошото
Коментари Харесай

Брюксел сериозни ни вдигна мерника заради мръсния въздух

От Брюксел все по-сериозно подвигат мерника на България поради неприятното качество на въздуха у нас и неналичието на осезаема смяна в статуквото. В Европейската комисия към този момент интензивно обмислят разновидността да заведат дело против София в Европейския съд. Което, в случай че се случи, по всяка възможност ще докара до извънредно огромни санкции за страната ни.

В началото на тази година България към този момент получи неоправдателно решение от Европейския съд, само че се отърва без финансова глоба. Оказва се, че на този стадий Европейската комисия не е удовлетворена от ограниченията, които се взимат в страната и може да стартира процедура за налагане и на санкции.

Това обаче надалеч няма да е единствената вреда за бюджета, надлежно за данъкоплатците. Според изчисленията на Европейска комисия всяка година българската стопанска система губи по 3 милиарда евро точно поради мръсния въздух. Това заяви представителят на генералната дирекция по околна среда на Еврокомисията Джордж Крамисл, съобщи бТВ. Той все присъединяване в конференция за оправянето на замърсяването на въздуха в градска среда, която стартира през днешния ден в София.

Шест са проблематичните области в България, където има трайно завишаване на фини прахови частици. Освен София това са Пловдив, северните, югозападните и югоизтачни елементи на страната.

Във връзка с казуса от Министерството на околната среда и водите ще влагат 111 млн. лв. в ограничения за по-чист въздух. Предвидено е от тази сума 1.3 млн. лв. да бъдат за закупуване на електроавтомобили за общинските администрации, съобщи Нова телевизия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР