От Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира някои от възловите теми

...
От Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира някои от възловите теми
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел: Българите се страхуват от бежанците

От Брюксел министър председателят Бойко Борисов разяснява някои от основните тематики пред Европейски Съюз и България.
" Нашите летища потвърдено дават отговор на шенгенските условия. За сухопътната граница страхът на някои европейски страни е, че при друго държавно управление, което не се оправя с миграционната вълна, както да вземем за пример нашите съседи, минавайки през шенгенска България, Гърция, Румъния, Унгария, стигат до Западна Европа, без да има къде да ги спрат. Шенген по земя към този момент няма, на всички места към този момент има граници ", съобщи той.
Относно отхвърли на България да се причисли към световния пакт за миграция, министър председателят разяснява.
" Страхът на българите е не, че някой ще пристигна да работи за 5 месеца или 6 у нас, а за това какво ще стане в следствие като се образуват цели генерации. Европейските жители са работили цяла година, с цел да имат подобен Брутният вътрешен продукт, а в този момент на най-светлите празници внезапно да излезе някой с автомат да ги очисти...И ние да приказваме по какъв начин да се грижим за това - неуместно е. Това им отговорих, съобщи Борисов във връзка последния атентат в Страсбург.
По мотив Brexit министър председателят съобщи: " Аз ще защищавам още веднъж и само за уникалност в контракта за британските служби и европейските служби, това е, което е значимо за всички нас. Те са едни от най-хубавите в света и ще се нуждаем от тях в битката с тероризма и контрабандата ", сподели още Борисов от Брюксел.
Междувременно държавните и държавни ръководители на страните в Европейския съюз взеха политическо решение на срещата на високо ниво в Брюксел - да удължат с шест месеца икономическите наказания против Русия, които изтичат на 31 януари. Това бе оповестено от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
" Европейски Съюз единомислещо разшири икономическите наказания против Русия по отношение на нулевия прогрес по осъществяването на споразуменията от Минск ", сподели той.
След привършване на формалната процедура решението ще бъде оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз и ще влезе в действие, предава ТАСС, представени от БГНЕС.
Икономическите наказания против Русия бяха наложени през юли 2014 година, след свалянето на малайзийски " Боинг " над Донбас, изпълняващ полет MH17. Оттогава те се възобновяват на всеки шест месеца. През март 2015 година на среща на върха Европейски Съюз реши, че глобите могат да бъдат анулирани едвам след осъществяването на Минските съглашения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР