От Британския мюсюлмански съвет определиха случая с врязалия се в

...
От Британския мюсюлмански съвет определиха случая с врязалия се в
Коментари Харесай

Експерт плашещо след кошмара край джамия в Лондон: Досега бяха терористични актове, сега вече е война

От Британския мюсюлмански съвет дефинираха случая с врязалия се в пешеходци бус във " Финсбъри парк ", северен Лондон, като „ реваншистко терористично нахлуване “. Полицията третира случилото се като евентуален терористичен акт, това съобщи английският министър председател Тереза Мей.

На този стадий това, което стана в английската столица, наподобява тъкмо по този начин – терористичен акт и в случай че в действителност се потвърди, че е терористично нахлуване, то това значи едно, че към този момент има декларация на война. Това разяснява проф. Любомир Топалов, учител по Политически науки в университета „ Мейджи “ в Токио, представен от БНР.

" Досега бяха терористични актове, в този момент към този момент е война, тъй като колкото повече „ Ислямска страна “ губи в териториите, които контролираше през последните две­три години, толкоз повече ще придвижва своята война отвън територията си, на по­-виртуално пространство, и Европа най-­подходящата земя за това. Във Франция имахме и продължава да има редица терористични актове, с концепцията, че това ще радикализира френското общество и това ще провокира противоположна реакция. Обратна реакция обаче не пристигна във Франция, само че, както виждаме, идва във Англия в този момент, и това е най-­тревожното, тъй като следователно „ Ислямска страна “ печели. Тя се надява да провокира едно скъсване вътре в европейското общество. Европа се възприема от идеологията на „ Ислямска страна “ като „ слабините на западния свят “, защото Америка е прекомерно мощна, прекомерно надалеч и прекомерно предпазена ", уточни още той.

Проф. Топалов акцентира, че връзката избори – терористични актове не би трябвало да бъде подценявана, само че що се отнася до днешния случай, то той е по­-скоро обвързван с последната седмица на Рамадан.

" Хората посещават джамии доста по-­активно и е доста по-­удобно за офанзива против огромна група представители на мюсюлманите в избран град ", посочи той.

Припомняме, че както БЛИЦ писа случаят стана в 00:20 локално време в северната част на английската столица. Ванът се врязал в тълпата от хора, за които се допуска, че са излизали от близката джамия до Финсбъри Парк след нощна молитва. До момента е доказана гибелта на един човек, а десетина са ранени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР