От британската кредитна институция Royal Bank of Scotland (RBS) обявиха

...
От британската кредитна институция Royal Bank of Scotland (RBS) обявиха
Коментари Харесай

Royal Bank of Scotland търси нов изпълнителен директор

От английската кредитна институция Royal Bank of Scotland (RBS) оповестиха през днешния ден, че нейният основен изпълнителен шеф Рос Макиън е подал оставка от заеманата от него позиция. Роденият в Нова Зеландия Макюън, който е управлява RBS от октомври 2013 година, разполага с 12 месеца за предупреждение и ще остане на своя пост, до момента в който не бъде назначен негов правоприемник и не бъде осъществено съответно предаване на ръководството, оповестиха от банката, представени от Reuters.

Това е втората смяна в управителния екип на RBS за по-малко от шест месеца след назначението на Кейти Мъри за основен финансов шеф на банката през декември предходната година.

Датата на заминаването на Макюън ще бъде доказана навреме и Алисън Роуз, основен изпълнителен шеф на банката за комерсиално и частно банкиране, се счита за един от любимците на неговото завещание. Роуз, която също е заместител основен изпълнителен шеф на NatWest Holdings, работи за заемодателя повече от 20 години и е виновна за частната банкова марка на CBS. Присъединяването на Роуз ще направи RBS първата банка във Англия, която ще има две дами на най-високите си позиции по едно и също време. "След повече от пет години и половина на надграждане, и с към този момент по-силна финансова позиция на банката е време да се отдръпва като основен изпълнителен шеф ", сподели Макюън в изказване.

Някои анализатори допуснаха, че отдръпването на основния изпълнителен шеф може да не е съвършен миг за банката, единствено няколко месеца преди Brexit и макар тъмните облаци, надвиснали над английския жилищен пазар.

Акциите на банката се търгуваха с 1,3% до 253,4 пенса.

RBS би трябвало да рапортува резултатите си за първото тримесечие в петък, когато вниманието ще се насочи към устойчивостта на кредитополучателите на дребния и междинен бизнес в изискванията на дългия развой на излизане на Англия от Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР