От болница Шейното засега няма да коментират предложението за споразумениеОбщо

...
От болница Шейното засега няма да коментират предложението за споразумениеОбщо
Коментари Харесай

Общо 600 000 лева обезщетение искат семействата на разменените бебета

От болница " Шейното " към този момент няма да разясняват предлагането за съглашение

Общо 600 000 лв. обезщетение желаят фамилиите на разменените бебета.

Това оповестиха юристите им, съобщи.

Предложенията за непринудено решение на разногласието ще бъдат импортирани в лечебното заведение.

По 300 000 лв. претендират двете фамилии на разменените бебета. Сумата е за породени неимуществени вреди и съгласно юристите тя няма да е единствено за родителите на децата, а и за близкия им фамилен кръг.

След като внесат исковете си в болничното заведение, те ще би трябвало да се разискват и гласоподават от Столичния общински съвет. Ако цялата сума не бъде утвърдена, следва правосъдна борба.

Разговорите сред юристите на двете фамилии и юристите в болница " Шейново " за погашение на компенсации са почнали още на 3 януари – 10 дни преди бебетата да бъдат разменени.

“Tогава, както и в този момент, претенцията, откакто я разисках обширно с моите доверители, погледнах кръга наранени лица, проучих всичко това и считам, че една сума от 300 000 лв. би била обективна в този вид ”, разяснява юрист Стоян Стойков.

„ В момента се изготвя едно съглашение - предложение до болничното заведение и до общинския съвет. Предлагаме да бъде заплатена сума, която да обезщети претърпените вреди “, сподели юрист Тодор Мангъров.

Така – засегнатите фамилии упорстват за общо 600 000 лв.. Едната майка – Севда Михайлова, желае част от парите да отидат при нейни близки.

„ За Севда да бъдат към 200 000 лв. и към този момент остатъкът да бъде разпределен поравно сред майка ѝ и щерка ѝ “, посочи юристът на фамилията.

Според родителите на другото бебеобезщетението би трябвало да е освен за тях, само че и огромната му сестричка, която върви на детска градина и дядо му.

„ Бащата на един от родителите е най-тежко обиден. Отглеждаше дребната щерка, когато те бяха по срещи. Трябваше да изяснява къде са майка ѝ и татко ѝ, трябваше да изяснява за какво майка ѝ е тъжна на Коледа, на новогодишните празници, каква е повода, бащата за какво е печален “, изясни юрист Стоянов.

От болница " Шейното " обявиха, че ще разясняват претенциите към лечебното заведение, откакто бъдат импортирани публично при тях. Засега Столичната община - принципал на болничното заведение, също резервира безмълвие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР