От Боинг (Boeing) признаха, че са знаели за проблем с

...
От Боинг (Boeing) признаха, че са знаели за проблем с
Коментари Харесай

От Боинг признаха, че са знаели за проблемите на 737 Max 1 г. преди катастрофите

От " Боинг " (Boeing) признаха, че са знаели за проблем с най-новия си пътнически аероплан 737 Max една година преди двата съдбовни случая, само че не са подхванали дейности, осведоми Би Би Си.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max.

" Боинг " орязва с 20% месечното произвеждане на модела 737 Max

Гигантът ще стартира да понижава производството от средата на април

Американската самолетна компания разясни, че по нехайство са създали знак доброволен вместо да бъде част от общоприетия пакет, само че твърди, че това не е сложило под риск сигурността на самолета . Сензорът е прочут като Разминаване на ъгъла на офанзива (AOA), който има за цел да алармира на водачите, когато два разнообразни датчика показват противоположни данни.

От " Боинг " означават, че са възнамерявали да дават датчика като част от общоприетия пакет, само че след това са разбрали след първите доставки, че е наличен единствено в случай че самолетните компании го закупят в допълнение към пакета . Компанията добавя, че по-късно е възнамерявала да оправи казуса с актуализиране на програмен продукт. " Боинг " твърди, че софтуерният проблем не е засегнал сигурността на самолета . Самолетният производител признава, че е знаел за казуса на самолета месеци преди първия случай.
 Етиопия с рекомендации към „ Боинг” да си оправи системата за надзор на 737 MAX Обновена
Етиопия с рекомендации към „ Боинг ” да си оправи системата за надзор на 737 MAX

Пилотите са следвали всички процедури преди злополуката неведнъж

Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати заяви пред " Ройтерс ", че от " Боинг " не са ги уведомили за софтуерния проблем до ноември 2018 година - един месец след злополуката с Lion Air. Администрацията разяснява, че казусът е с " невисок риск ", само че " Боинг " е можел да помогне за " елиминиране на вероятността от комплициране ", в случай че е уведомил по-рано.

Ъгълът на офанзива на носа на самолета се показва като фактор за двете произшествия. " Боинг " твърди, че при двете съдбовни произшествия неправилни данни от AOA са задействали Manoeuvring Characteristics Augmentation System (MCAS). Въпросната система на самолетите Max има за цел попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост). Именно тази система е в центъра на следствието.

" Боинг " създава нов програмен продукт за MCAS.
 Боинг разгласи, че са поправени системите за надзор на самолетите 737 Max
Боинг разгласи, че са поправени системите за надзор на самолетите 737 Max

Не е несъмнено по кое време всички самолети по света ще получат позволение за полети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР