От близо десетилетие Александър Темерко, изградил кариера по върховете на

...
От близо десетилетие Александър Темерко, изградил кариера по върховете на
Коментари Харесай

Ройтерс: Бивш руски магнат дискретно влияе в надпреварата за премиерския пост във Великобритания

От близо десетилетие Александър Темерко, построил кариера по върховете на съветската оръжейна промишленост и имал връзки на най-високо ниво в Кремъл, е авторитетна фигура в английската политика, заяви Ройтерс.

Той е един от най-щедрите донори на Консервативната партия. Смята за собствен другар Борис Джонсън, любимеца за идващ министър-председател на Англия.

Темерко, роден в тогавашна руска Украйна, се декларира обществено като бизнесмен, който е срещу напускането на Европейския съюз, тъй като е неприятно за енергийния бизнес на Обединеното кралство, и като отстъпник критик на съветския президент Владимир Путин.

Но в над пет диалога с кореспондент на Ройтерс, извършени през последните три години като част от изследване за книга, той сподели една друга страна на своята кариера и възгледи.

Агенцията показва, че Темерко се е посочил като покровител на напъните на Джонсън за извеждане на Англия от Европейски Съюз, наричайки референдума от 2016 година " гражданска война против бюрокрацията ". Изказал се е ласкаво за високопоставени чиновници на съветските служби за сигурност и с горделивост си спомнял за работата си в предишното с съветското министерство на защитата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР