От Белия дом обявиха, че следят ситуацията, а американският президент

...
От Белия дом обявиха, че следят ситуацията, а американският президент
Коментари Харесай

От Белия дом през Полша и Украйна до Русия: Първи реакции на смъртта на ръководителите на Вагнер

От Белия дом оповестиха, че наблюдават обстановката, а американският президент Джо Байдън е бил осведомен за самолетната злополука в Русия. " Видяхме известията. Ако това се удостовери, никой не трябва да е сюрпризиран ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Адриен Уотсън.

" Ако е истина, това демонстрира, че (руският президент Владимир) Путин ще отстрани своите съперници и това плаши всеки, който счита да изрази мнение, което е друго от неговото ", сподели премиерката на Естония Кая Калас пред телевизия Си Ен Ен.

We have seen the reports. If confirmed, no one should be surprised.
— Adrienne Watson (@NSC_Spox)

" Много ще ни е мъчно да посочим някого, който интуитивно да си е помислил, че това е било съвпадане . Става по този начин, че политическите съперници, които Владимир Путин счита за опасност за властта си, не умират по натурален метод ", разяснява пред държавната новинарска телевизия " Те Фау Пе инфо " полският външен министър Збигнев Рау .

" Зрелищното унищожаване на Пригожин (...) два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година ", сподели в обществената мрежа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ) Михайло Подоляк , консултант на украинския президент, представен от Франс прес. Подоляк посочи, че " Путин не прости на никого ".

" Почивай в мир, разтревожен воин ", написа в Телеграм православният олигарх Константин Малофеев . Евгений беше един от хората, на които им пука. Той можеше да бъде най-успешният ресторантьор в страната, само че избра да размени добре охранения живот с битката против враговете на Русия. Той сътвори една легенда - ЧВК " Вагнер ", която е приета на всички континенти. Това име кара западните неофашисти да треперят, а хората с благосклонност по света да ликуват. Това го чух от моите приятели от Съюза на доброволците от Донбас, които се биеха като част от " Вагнер " против международното зло в Сирия, Африка и най-после в Украйна ", написа Малофеев в прочувствен пост.

" Евгений беше същински родолюбец на Русия. Горещ. Отявлен. Ужасно за враговете и неловко за бюрократите. Решавайки ориста на страни и нации в чужбина, той, за жалост, не видя по какъв начин реши да командва към този момент вкъщи - в Русия. На 24 юни, вдигнал въоръжени колони против Москва, той съвсем отприщи революция. Но, популярност Богу, спря в точния момент.

След като се реалокира в Беларус, " Вагнер " стана още по-опасен: той е на 100 километра до столицата на окупираната от американците Украйна, Киев. С дързостта на Пригожин нямаше подозрение, че щеше да се реализира надвит набег на Киев.

И този разтревожен, грижлив воин към този момент го няма. Не познавах Уткин, с чиято позивна цялата ЧВК се наричаше " Вагнер ". Но съм сигурен, че гибелта му също е голяма загуба.

Почивай в мир, разтревожен воин. Със сигурност ще превземем Киев! Вашата работа няма да почине. 

А до момента в който някои от коментиралите международни политици не бяха сигурни умрял ли е или не Пригожин, потвърждението за това пристигна от Росавиация - Федералната организация " Въздушен превоз " на Русия, която разгласява с жертвите на самолетната злополука в Тверска област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР