От BBC представиха минисериала си The Salisbury Poisonings“, в който

...
От BBC представиха минисериала си The Salisbury Poisonings“, в който
Коментари Харесай

Екранизират отравянето на Скрипал

От BBC показаха минисериала си „ The Salisbury Poisonings “, в който се споделя за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитичното вещество „ новичок “ през март 2018-а.

Историята ще бъде разказана в три серии. В първия епизод семейство Скрипал се появява единствено в няколко фрагмента, само с цел да се разбере, че са били отровени. Сюжетът се концентрира върху свидетелства и изявленията и акцентът е върху смелостта на служителите на реда и жителите на Солсбъри.

Централни фигури са служител на реда Ник Бейли, приет в болница след визитата си в дома на Сергей и директорката на здравната работа в Солсбъри Трейси Даскевич, която би трябвало да овладее следствията за локалните поданици.

В сериала вземат участие София Али, Дарън Бойд, Ан-Мари Дъф, Наоми Йънг, Крис Уилсън. В ролята на Сергей Скрипал е Уейн Суон, а на щерка му – Джил Уинтърниц.



Част от руснаците, обвинени в организирането и провеждането на покушението, са упрекнати и за отравянето на трима български жители, измежду които и предприемачът Емилиян Гебрев. Случаят още не е завършен във Англия, а Русия не може да екстрадира двамата обвинени, даже и страната да одобри обвиняването, тъй като това е неразрешено в Конституцията. Те са обвинени и в гибелта на английски жител - 44-годишната Доун Стърджис, която се счита, че е поела 10 пъти по-голяма доза от веществото от групата „ новичок “, откакто месеци по-късно разкрила и занесла у дома флакон от парфюм, употребен при покушението.

Посолството на Русия във Англия е изпратило писмо до BBC, в което показва неодобрение от обстоятелството, че телевизионната компания е решила да снима продукция за събитията в Солсбъри. „ Това освен не оказва помощ за определяне на истината, само че и затвърждава в публичното схващане неподкрепени от доказателства политизирани версии на английските управляващи за случилото се “, гласи изказването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР