Oт Barcelo подчертават, че предложението за 2.2 млрд. евро не

...
Oт Barcelo подчертават, че предложението за 2.2 млрд. евро не
Коментари Харесай

Хотелската верига Barcelo предлага 2.2 млрд. евро за конкурента си NH

Oт Barcelo акцентират, че предлагането за 2.2 милиарда евро не е дефинитивно.

Чрез договорката Barcelo се надява да си обезпечи водещо място в бранша.

Потенциалът на договорката

- Barcelo оперира 400 хотела в Европа и Латинска Америка
- При обединение броят на хотелите ще се усили с повече от 300
- Годишни доходи на обединената компания ще бъдат 3.7 милиарда евро Още по тематиката
Хотелската верига Club Calimera се завръща на българското Черноморие

От идващото лято хотел " Империал ризорт " в Слънчев бряг минава под марката, благосъстоятелност на туроператора Der Touristik
10 окт 2017
Сигурността стана главният фактор за избора на туристите

Турция още веднъж е с проблеми, Гърция подвигна цените
8 мар 2017 Испанската хотелска верига Barcelo e отправила предложение за закупуване на един от главните си съперници в сектора - NH, написа Financial Times. Офертата е за 2.2 милиарда евро. Aко двете страни се спогодят и договорката стане факт, ще се сътвори най-голямата хотелиерска компания в Испания.

Надежди за доминация в бранша

Barcelo оперира 400 хотела в Европа и Латинска Америка. При обединение броят на хотелите ще се усили с повече от 300, а общите годишни доходи ще бъдат на стойност 3.7 милиарда евро. Офертата е отправена в доста подобаващ миг за сектора, защото броят на туристите в Испания за първото полугодие доближи рекордните 36 млн. души, което е растеж от 11% по отношение на първите шест месеца на миналата година.

Освен това 2017 е четвъртата поредна година с рекорден брой на туристи в страната. Експерти от бранша считат, че това се дължи на огромен отлив на туристи от Египет, Тунис и Турция поради политическата рецесия и неналичието на сигурност в страните. Това е предиздвикало задграничните туристи да се ориентират към Испания като по-привлекателна дестинация за отмора.

От основаната в Палма де Майорка група прецизираха, че предлагането им не е публично или дефинитивно, само че се надяват да се договорят да имат най-малко 60% от акциите на комбинираната група.

Няма дефинитивно решение

В публично изказване от NH оповестиха, че са приели 3-годишна тактика за самостоятелност на компанията, само че не отхвърлиха изрично предлагането на Barcelo. От компанията отхвърлиха да дадат детайлности по тематиката.

През последните години NH изпитва проблеми и несъгласия с най-големия акционер в групата – китайския конгломерат HNA. Миналата година мениджмънтът на испанския оператор на хотели взе решение да в профил съпредседателя и трима членове на управителния съвет от страната на китайската компания.

NH започнаха тези ограничения, защото упрекнаха HNA в спор на ползи, откакто китайската група закупи конкурентната верига хотели Carlston-Rezidor. Впоследствие от HNA взеха решение да апелират отстраняването на техните представители от борда в съда, като делото към момента продължава.

HNA от дълго време е насочила вниманието си към туристическия бранш. Китайската компания има 25% от акциите на Hilton, 29% от тези на NH, а предходната година закупи американскaта Carlson. Конгломератът управлява и редица китайски самолетни компании като Tianjin, Fuzhou, GX и HK Express.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР