От Банско, където е най-голямата бежанска общност в Благоевградска област,

...
От Банско, където е най-голямата бежанска общност в Благоевградска област,
Коментари Харесай

Само един хотел в Банско работи по програмата за настаняване на украински бежанци

От Банско, където е най-голямата бежанска общественост в Благоевградска област, през последните дни от огромните хотели към по-малки туристически обекти и частни жилища са изведени над 300 души . Висококвалифицираните украинци поемат към Западна Европа, само че бедните и болните нямат други разновидности, осведоми БНР.

Стресът е голям, той е и за доброволци, и за хотелиери .
 Някои украинци, пристигнали в курорта Паничище, плануват връщане на Черноморието Обновена
Някои украинци, пристигнали в курорта Паничище, плануват връщане на Черноморието

Хората се оплакват от безпорядък, управляващите - от отвод на украинците да бъдат премествани

Една от аргументите за новата миграция, е държавната стратегия, ориентирана към бежанците от Украйна - от 40 лева тя стана на 15 лв. за нощувка и изхранване.

Тази заран 78 украински бежанци отпътуваха от Варна за Рибарица, Паничище и Велико Търново. Хората, които напускаха курорта Слънчев бряг, споделиха, че се усеща безпорядък при преместването им.

Близо 2000 са бежанците в Банско, като не престават да идват още. Някои поемат назад към Украйна, други - към страните, в които престоят им е обезпечен при по-добри условия . Това сподели Анна Бангеева, украинка, която живее от години в Банско и управлява доброволческия център.
 Парите за хотелите, настанили украинци, са по европрограми
Парите за хотелите, настанили украинци, са по европрограми

Българските данъкоплатци няма да бъдат наранени

" Всички бежанци, които са в Банско, са разместени . Около 200 души сме разместили благодарение на хотелиерите, на частни къщи за посетители. Обаждахме се на всички . Не е съответно това понижение на цената ", сподели Бангеева.

Договорът по държавната стратегия са траяли единствено в един от по-големите хотели. Там са настанени близо 200 бежанци.

Единствената причина този огромен хотел да продължи програмата е човешката съпричастност, само че единствено за един месец , прецизира шефът Мария Атанасова. Хотелиерите едвам покриват загубите, които до този миг са над 30 %, сподели тя.
 1500 бежанци в хотелите, настройват се против изискванията
1500 бежанци в хотелите, настройват се против изискванията

300 украински жители отпътуват със личните си автомобили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР