От БАН увериха, че този петък - 9 юни, ще

...
От БАН увериха, че този петък - 9 юни, ще
Коментари Харесай

Ангел Кунчев разкри как ще се справим с едни много сериозен проблем в страната!

От Българска академия на науките увериха, че този петък - 9 юни, ще имаме дефинитивни резултати дали може водата да се пие, или не може в Хасковско, данните за изотопите ще са ясни тогава, сподели по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Той означи, че е поискана и поддръжка от Световната здравна организация.

Към СЗО се обърнахме за подпомагане, към този момент имаме връзка, чакаме отговора им, добави Кунчев.

Той изясни, че алфа интензивността постанова задълбочаване на проучванията, с цел да разберем кои от изотопите провокират тази алфа интензивност.

Имаме сходни проучвания и в две други лаборатории, с цел да ускорим приемане на резултатите, съобщи основният здравен контрольор.

Спадна равнището на алфа интензивност, само че би трябвало да сме сигурни, по тази причина чакаме резултатите, изясни още Кунчев.

Изграждат се и нови кладенци в Хасковско, само че това е краткотрайно, тъй като в най-засегнатите области като Хасковска, Ямболска и Пловдивска очевидно казусът е дълготраен, разяснява основният здравен контрольор.

Там, където има проблем с урана, той може да се появи още веднъж, просто би трябвало да се откри трайно решение, добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР