От Българския лекарски съюз излязоха със становище, в което припомнят,

...
От Българския лекарски съюз излязоха със становище, в което припомнят,
Коментари Харесай

БЛС: Самолечението при COVID-19 е опасно

 От Българския лекарски съюз излязоха със мнение, в което напомнят, че самолечението при COVID-19 е рисково.

" Във връзка със зачестилите изявления в обществените мрежи и уеб сайтове, написани от лекари и представящи се за такива, в които се съдържат съответни лечебни схеми за домашно лекуване на признаци на COVID-19 или на позитивни на COVID-19 пациенти от БЛС заявяваме: Самолечение е извънредно рисково ", пишат от Лекарския съюз.

" Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх струпване в организма, което да аргументи ненадейно и остро кървене в него. Друга част от препоръчваните лекарства са искрено безполезни в обстановката и съставляват комерсиална реклама на хранителни добавки ", безапелационни са от БЛС.

Оттам напомнят, че протоколите, които се разгласяват в научните издания, не съдържат съответни търговски марки. Те се извършват от квалифицирани медицински лица и не служат за самолечение от страна на пациентите.

Срещаната повторяваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна, безапелационни са от Лекарския съюз. " Тя е съобразена с самостоятелното положение на пациента и не може да се употребява като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на непосредствен лекарство не би трябвало да се взема без консултация с доктор ", показват от БЛС.

И приканват жителите при признаци да се извърнат към персоналния си доктор, който ще им назначи самостоятелна терапия. " Нека да бъдем виновни и да не се доверяваме на изявления, които ни " лекуват “. Самолечението е рисково! ", пишат още от Българския лекарски съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР