От Българския футболен съюз са отправили официално запитване до Черно

...
От Българския футболен съюз са отправили официално запитване до Черно
Коментари Харесай

БФС със запитване до Черно море и ЦСКА-София за случая с полиграфа, чака отговор от Варна

От Българския футболен съюз са отправили публично питане до Черно море и ЦСКА-София във връзка със абсурда в Първа лига от предишния месец. Отговор е дошъл единствено от " алените ". Становище от управлението на клуба от Варна продължава да липсва.

" На този стадий БФС изпрати питане към двата тима какво е тяхното мнение по този въпрос. Ние бяхме сезирани от пресата, от публицистите. Изпратихме по едно едно писмо-запитване. Това можем да създадем. Не знам какъв полиграф е юридически, нямаме проучванията - на нас нищо не е изпратено. С вас можем да седнем и да си гадаем. Знам единствено, че Министерство на вътрешните работи не се е занимавало с полиграфа. Не мога да насочвам никакви обвинявания към нито един от двата тима, защото нямам никакви доказателства и ще бъде смешно.

Дали казусът компрометира феърплея в шампионата? Не, никога. Имаше един случай, когато УЕФА ни алармира, а и ние имахме тук сигнали, за споразумяване на мачове, за коефициенти и по този мотив клубът Верея беше глобен - в началото беше санкциониран и предизвестен, след което беше изваден от състава на " А " група. Другото са ваши подозрения, всичко би трябвало да се потвърди. На този стадий нямаме данни за Черно море, на които да стъпим и да се потвърди ", сподели пред bTV ръководителят на Комисията по нравственос и феърплей към БФС военачалник Васил Василев.

Както е известно, преди последния кръг от шампионата, в който Черно море гостува на Лудогорец, " моряците " извадиха от своя състав шестима футболисти. Впоследствие се разбра, че въпросните играчи са били подложени на детектор на лъжата, а въпросите на теста са свързани със срещата Черно море - ЦСКА-София (1:3) от 4 май 2019 година. От компанията, провела този тест, обявиха, че по-рано на футболистите е юридически различен тест, от други експерти. До ден сегашен обаче резултатите от първия полиграф не са известни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР