От Българския футболен съюз официално обявиха, че футболът у нас

...
От Българския футболен съюз официално обявиха, че футболът у нас
Коментари Харесай

Официално: БФС спря футбола у нас

От Българския футболен съюз публично оповестиха, че футболът у нас ще бъде преустановен, считано от през днешния ден - 13.03, поради разпространението на ковид.Това бе оповестено малко, откакто бе признато предлагането за въвеждане на изключително състояние в цялата страна в границите на месец .
" Във връзка с признатото от Народното събрание през днешния ден изключително състояние на територията на Република България поради епидемията от ковид, управлението на Българския футболен съюз взе решение да прекрати шампионатите в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 година
Специално образувана работна група ще изготви разновидности за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига според от развиването на ситуацията и решенията на държавните управляващи. Всички решения на Българския футболен съюз са навреме съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния действен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния диалог с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде импортирана по-голяма изясненост към календара на локалните и интернационалните шампионати. 
Българският футболен съюз предлага на футболните клубове да съблюдават всички ограничения за ограничение на разпространяването на болестта, в случай че вземат решение да продължат подготвителния си развой. Ръководството на БФС навреме ще осведоми обществеността за всички следващи ограничения и решения, породени от изключителната конюнктура в страната ", написаха от футболната ни централа.
Подобно деяние се очакваше, още повече откакто до този миг доста други европейски шампионати сториха същото. Ситуацията с ковид и спорта можете да следите НА ЖИВО - в този материал на SportLive.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР