От Българския футболен съюз честитиха 51-вия рожден ден на една

...
От Българския футболен съюз честитиха 51-вия рожден ден на една
Коментари Харесай

Емил Костадинов празнува своя 51-ви рожден ден

От Българския футболен съюз честитиха 51-вия рожден ден на една от най-големите митове в българския футбол Емил Костадинов, който беше част от националния ни тим, завоювал бронзови медали от Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година. “Днес рожден ден чества един от най-успешните и обичани български футболисти Емил Костадинов. Легендарният нападател е роден на 12 август 1967-а, а по време на дейната си спортна кариера облича екипите на ЦСКА (София), Порто (Португалия), Байерн Мюнхен (Германия), Фенербахче (Турция), Тигрес (Мексико) и Майнц 05 (Германия). С националния екип има 70 мача и 26 гола; създател на историческите два гола в Париж, с които България побеждава Франция и се класира за международното състезание през 1994-а в Съединени американски щати. Там Костадинов е част от състава, достигнал до полуфинал, и спечелил бронзови медали от най-големия интернационален конгрес. По-късно " Екзекуторът на петлите " взе участие на европейското състезание в Англия, а на мондиала в Испания през 1998-а отбелязва единствения гол за " лъвовете " - против Испания.
Във визитката му личат три шампионски трофеи и четири Купи на България с ЦСКА, две трофеи и две купи на Португалия; през 1996-а Костадинов става първият българин, отбелязал гол във край на европейски шампионат, когато неговият Байерн побеждава Бордо и печели Купата на УЕФА.През 1993-а е отличен като футболист номер едно на България. Носител е на най-високото държавно отличие в региона на спорта - почетния знак " Венец на спечелилия ", връчен му от Министерството на младежта и спорта.

И след края на кариерата си Костадинов продължава да работи за българския футбол в качеството си на върховен функционер и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Ръководството на БФС честити празника на Емил Костадинов и му желае здраве и благополучие в професионален и в персонален проект!”, се споделя в известието на формалния уебсайт на футболната ни централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР