От Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) внесоха официално писмо

...
От Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) внесоха официално писмо
Коментари Харесай

И пиарите искат държавна помощ за справяне с ограниченията

От Българската асоциация на ПР организациите (БАПРА) внесоха публично писмо до премиера Бойко Борисов с искане ПР браншът да бъде включен в листата на промишленостите, които имат право да получат поддръжка от страната . От асоциацията упорстват, че и техният бизнес е потърпевш от подхванатите ограничения за ограничение разпространяването на ковид Covid-19.

Комуникационната промишленост и събитийният бранш са едни от първите, наранени от разпространяването на Covid-19, стимулират се от сектора. Още преди да бъде оповестена изключителната конюнктура в страната, редица високобюджетни планувани събития, рекламни акции и други начинания бяха анулирани .

Това стана в отговор на рекомендациите на Националния действен щаб, Световната здравна организация и редица други апели. Като виновен бизнес, ПР браншът преструктурира дребните събития, тъй че да се състоят . След оповестяване на изключителната конюнктура на 13 март 2020 година, когато бе въведено изключителното състояние, отпаднаха всички събития, акции, начинания и други интензивности от страна на бизнесите .

К омуникационната и рекламна промишленост сега е блокирана и изправена пред невъзможността да действа , което води до финансови загуби сериозен риск от редуциране на повече от 50% от наетите на непрекъсната претовареност специалисти и тесни експерти, стимулират се от сектора.
 Държавата усилва акциите си в ББР с до 700 млн. лв.
Държавата усилва акциите си в ББР с до 700 млн. лв.

Парите са и за издаване на портфейлни гаранции към банките

Работата на комуникатори, маркетолози и рекламисти е функционалност от работата на цялата останала част от бизнеса и всички други промишлености, изясняват пиарите. Този отрасъл е събирателното звено, което сплотява институции, компании, неправителствени организации от една страна и медии, реализатори, осветители, видеографи, озвучители, производители и други тесни експерти , въпреки това.

Секторът е с размер от към 50 млн. лева годишно и над 400 души с непрекъсната претовареност . Секторът също е част от изброените стопански действия, над които е наложена забрана/ лимитирани на активността в интервала на изключителното състояние . Той има право да получи поддръжка от страна на страната, с цел да запази чиновниците си, пишат от асоциацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР