От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са установили

...
От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са установили
Коментари Харесай

Глобяват ветеринаря за мистерията с Рая

От Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) са открили нарушавания при работата на ветеринарния доктор от град Тервел, оформил документите на кучето Рая, което беше избавено от евтаназия в Норвегия.

Това стана след апел в обществените мрежи на холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам. Ветеринарят Иван Хорозов ще бъде санкциониран, като оптималният размер на глобата е 500 лв., заяви Българска национална телевизия.

Оказва се, че Хорозов има право да практикува едвам от няколко месеца и работи в лечебница на територията на община Тервел.

" Това е лечебно заведение за животни, в което има право да се прави кастрация, само че няма право да прави приютна активност. Напълно допустимо е и други животни да са били изпращани през този доктор. Най-вероятно става въпрос за канал, който не за първи път изнася животни по точи метод “, разяснява Явор Гечев от фондация " Четири лапи “ пред bTV.

През юни тази година БАБХ ревизира мястото и установи, че Иван Хорозов не е записал ветеринарната си процедура.

„ По нашите информации сътрудника е станал член на Българския ветеринарен съюз за първи път тази година, на 12 юли “, прецизират от ръководителят на институцията доктор Димитър Яновски.

Самият Хорозов описа: " При мен пристигна един от ромите, от малцинствата и сподели, че си закупил куче от Варна от зоомагазин и попита за чип. Аз му споделих, че мога да му свърша тази услуга, ваксини сложих, само че му обясних, че с по този начин квалифициран паспорт кучето не може да излезе, той го знаеше това нещо ".

Процедурата по завръщането на тримесечната Рая от Норвегия към този момент е в ход, увериха от Българската организация по храните. Все още обаче остава тайнственост по какъв начин домашният любим е бил превозен, защото на никое място не са регистрирани нормалните гранични процедури. Също по този начин не е издаван документ за напредване.

Въпреки щастливата развръзка, към момента не е ясно обаче кой ще посрещне Рая в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР