От България само Софийският университет е включен в класацията на

...
От България само Софийският университет е включен в класацията на
Коментари Харесай

Само Софийският университет от българските е сред най-добрите в света

От България единствено Софийският университет е включен в класацията на най-хубавите университети в света. Това излиза наяве от оповестения цялостен рейтинг на висшите образователни заведения за 2020 година, направен от Times Higher Education. В него вземат участие 1400 университета от 92 страни.

Софийският университет е на 1307-о място след Словашкия софтуерен университет в Братислава и преди “Сохаг ” в Египет. След четири позиции е подложен още един университет “София ”, само че от Япония. Става въпрос за вуз в Токио, който се счита за едно от най-престижните частни учебни заведения в Страната на изгряващото слънце.

От Times Higher Education показват, че СУ е намерил място измежду най-хубавите в света поради своите стратегии за образование и научни проучвания. Има най-голямата академична библиотека в страната с над 2,5 млн. заглавия и най-вече студенти, които вземат участие в интернационалните стратегии за продан. Освен това поддържа съглашения с над 80 непознати образователни заведения и институции.

На уеб страницата на организацията, изготвяща международния рейтинг на университетите, има информация и за още четири вуза от нашата страна, само че те не са намерили място в класацията. Това са Американският университет в Благоевград, Варненският университет по мениджмънт, Икономическият университет и Техническият университет във Варна.

Световният рейтинг на университетите още веднъж за четвърта поредна година се оглавява от Оксфорд, само че като цяло останалите вузове от Англия се показват по-лошо. За сметка на това Германия съумява към този момент да вкара 23 образователни заведения в топ 200, до момента в който през 2016 година са били единствено три. Затова от Times Higher Education считат, че при Брекзит тя може да изпревари Обединеното кралство като страна номер 1 за висше обучение в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР