От България бягат младите, бягат способните, панически бягат хората с

...
От България бягат младите, бягат способните, панически бягат хората с
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Прокуратурата опитва да докаже, че успех извън кражбите на обществен ресурс са невъзможни

От България бягат младите, бягат способните, под паника бягат хората с капитал. По 4 милиарда евро годишно чисто бягат от страната, тъй като цената на бизнеса е невъзможна и има развал на институционалната среда. С тези думи пред Би Ти Ви съиздателят на " Дневник " и " Капитал " и мажоритарен притежател на " Алфа финанс холдинг " Иво Прокопиев разказа бизнес климата в страната. Той беше поканен да разяснява показната акция на прокуратурата преди ден в офиса на холдинга.

По думите му с дейности като тези предходната седмица, прокуратурата пробва да потвърди, че свободното предприемачество и триумфът отвън публичните поръчки и кражбата на публични запаси са невъзможни, а всеки, който пробва да играе по противоположен метод и съблюдава разпоредбите, ще бъде демонстративно нападнат.

Прокопиев повтори, че акцията на прокуратурата, пристигнала да търси документи от преди 18 година, за която бяха осведомени авансово жълти медии под контрола на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, е търсила основаването на отрицателен обществен резултат за наставление и тормоз. " Тази драматизация е безплодна и ненужна, никой повече от нас няма интерес каквито документи да са поискани, незабавно да бъдат предадени. Търси се репутационна обществена офанзива ", сподели той. В отговор на въпрос посочи, че прокуратурата е изискала само решенията на управителния съвет на холдинга - за придобиването на " Каолин " през 2000 година, решенията за вложения и решението за продажбата на компанията на немския производител " Кварцверке ". през 2013 година

В отговор на въпрос Прокопиев посочи, че е обвинен за пране на пари за това, че управителният съвет на " Алфа финанс " е трябвало да знае при продажбата на " Каолин " през 2013 година, че компанията е била добита в нарушаване на закона 13 година по-рано. " Управителният съвет знаеше тъкмо противоположното, тъй като прокуратурата е водила каузи и на три инстанции съдът се е произнесъл, че по договорката няма нарушавания ", сподели той. " Алфа финанс " знае това от съда ", акцентира Прокопиев и предвижда, че от обвиняванията против него " нищо няма да излезе ". Напомни, че договорката е с огромен немски вложител, анализът й е изработен от две международни юридически компании и е предходна през борсата. Преди това компанията е била контролирана като концесионер на подземни благосъстояния и като обществено сдружение, чиито акции се търгуват на борсата.

Бизнесменът подсети, че по запорите на акции, наложени му през 2017 година, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не е подхванала нищо до момента. " Аз нямам права да се защитя отвън съда и по тази причина КПКОНПИ се въздържа да влезе в съда, тъй като там нямат причини ", разясни той.

По думите му отпред на прокуратурата и КПКОНПИ стоят несъответствуващи, злонамерени и зловредни хора, чиито дейности водят до повсеместен разпад на законността, а прокуратурата се е трансформирала в частна конструкция. " Това, което става в България е много злокобно, прихващането на такива основни правораздавателни институции утежнява средата, " сподели Прокопиев.

В отговор на въпрос предприемачът сподели, че фамилията му живее в България и не има намерение да я напуща, а сегашният му бизнес е обвързван с планове за цифровата промяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР