От Бъкингамския дворец разпространиха изявление, че кралица Елизабет II е

...
От Бъкингамския дворец разпространиха изявление, че кралица Елизабет II е
Коментари Харесай

Лиз Тръс бе назначена за премиер на Великобритания

От Бъкингамския замък разпространиха изказване, че кралица Елизабет II е приела Лиз Тръс в замъка " Белморал " в Шотландия и й е " упълномощила да образува нова администрация " , оповестиха от Би Би Си.

" Г-жа Тръс одобри предлагането на Нейно Величество и й целуна ръка при назначаването си за министър-председател и първи лорд на хазната ", прибавиха от двореца.

Новият министър-председател напусна замъка " Балморал " и отпътува назад за Лондон.

Това значи, че тя към този момент може да се заеме с всички отговорности, които има като министър-председател, разясняват от Би Би Си.

Преди да се захване с съответни решения, които имат значение за живота на всички британци, тя би трябвало да назначи своя екип от министри преди първата среща на новия кабинет на следващия ден заран.

Едно от първите неща, с които се чака да се заеме новият министър председател са нейните проекти да помогне на хората с.

Досега тя беше външен министър, като забележителна част от работата й беше обвързвана с проектите за анулация на детайли от Протокола за Северна Ирландия - част от договорката за Брекзит, контрактувана с Европейски Съюз, както и войната в Украйна.

Тръс ще стане четвъртият министър председател на консерваторите след изборите през 2015 г . През този интервал страната беше подложена на поредност от рецесии и в този момент е изправена пред това, което се предвижда като дълга криза, провокирана от стремглаво възходящата инфлация, която доближи 10,1% през юли .

47-годишната министърка на външните работи в кабинета на Борис Джонсън, Лиз Тръс, даде обещание да работи бързо, с цел да се оправи с рецесията с разноските за живот във Англия, като сподели, че в границите на една седмица ще излезе с проект за справяне с възходящите сметки за сила и обезпечаване на бъдещи доставки на гориво.

Тръс разгласи по време на акцията си, че на налозите и понижи други данъци - ход, който съгласно някои икономисти ще подхрани инфлацията.

Лиз Тръс се изправя пред дълъг, безценен и сложен лист със задания, който съгласно опозиционните депутати е резултат от 12 години неприятно държавно управление на консерваторите . Няколко приканиха за предварителни избори - нещо, което Тръс сподели, че няма да разреши.

Тръс съобщи, че ще назначи мощен кабинет на ръководство, и ще би трябвало да работи интензивно, с цел да завоюва някои депутати от своята партия, които поддържаха Сунак в конкуренцията.

Първо, тя ще се обърне към неотложния въпрос за възходящите цени на силата . Средните годишни сметки за комунални услуги на семействата се чака да скочат с 80% през октомври до 3549 паунда, преди предстоящото нарастване до 6000 паунда през 2023 година, което ще унищожи персоналните финанси.

Други нейни обещания във вътрешнополитически проект включват твърдата й позиция, че, както и че.`

В интернационален проект тя се чака да резервира твърдата поддръжка за Украйна, стартирана от нейния предходник Борис Джонсън.
 Макрон към Лиз Тръс: Англия и Франция ще бъдат постоянно другари
Макрон към Лиз Тръс: Англия и Франция ще бъдат постоянно другари

Френският президент отговори на неин изострен коментар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР